Dr. Predrag Serafimovski: Infermierja me diplomë të shkollës së mesme dhe higjienistja kanë diferencë prej 1.000 denarë në pagë.

Foto: Dragan Mitreski

“Infermierja me diplomë të shkollës së mesme me përvojë 10 vjeçare dhe higjenistja me përvojë 10 vjeçare kanë diferencë prej njëmijë denarë në pagë për shkak të mospërputhjes së koeficientëve dhe tregut politik nga të gjitha partitë. Revolta është e madhe, kemi njoftime se më në fund do të rregullohen pagat sepse kërkesat tona nga Qendra Klinike kanë shkuar para Fondit të Shëndetësisë dhe është miratuar rregullimi i koeficientëve. Prandaj do të presim deri të mërkurën, nëse kjo nuk ndodh, nuk do të presim më, do të thërrasim një këshill sindikal dhe do të fillojmë një grevë radikale. Të lutesh për dy mijë denarë dhe tre mijë denarë tashmë është e neveritshme”, thotë mjeku Predrag Serafimovski nga Sindikata e Qendrës Klinike për “Sloboden Pechat”.

Për doktor Serafimovskin është e pakuptueshme se si mjeku specialist dhe higjenisti mund të kenë diferencë rroge 3 me 1, kur në Jugosllavi ishte 7 me 1.

Ai thotë se Sindikata e Qendrës Klinike ka 4.900 mjekë, infermierë dhe teknikë dhe staf tjetër dhe është i pakënaqur që premtimet për korrigjimin e pagave nuk janë realizuar dhe vetëm po blejnë kohë.

Sindikata tjetër për Shëndetësi, Farmaci dhe Mbrojtje Sociale ka paralajmëruar protestë para Ministrisë së Shëndetësisë për të enjten pasi ende nuk është firmosur aneksi i Kontratës Kolektive për korrigjimin e raporteve të punonjësve. Në këtë sindikatë janë pjesë e punonjësve të Spitalit të Qytetit dhe GOB 8 Shtatori, si dhe mjekë nga Manastiri, farmacistë, administratorë spitalesh.

Kryetari i Sindikatës së Pavarur për Shëndetësi, Farmaci dhe Mbrojtje Sociale, Lubisha Karanfilovski ka kërkuar që Ministria e Shëndetësisë dhe FZOM-i të paraqesin më së voni deri të mërkurën se çfarë janë marrë vesh për korrigjimin e rritjes së pagave dhe nëse kjo nuk ndodh. të gjithë anëtarët duhet të protestojnë masivisht të enjten.

-Më së voni deri të mërkurën presim të na prezantojnë se çfarë kanë rënë dakord, nëse kjo nuk ndodh, të enjten në ora 11:55 ftojmë të gjithë anëtarët e Sindikatës dhe të gjithë punonjësit e shëndetësisë që nuk do të përfshihen. në procesin e punës së asaj dite, të jemi të pranishëm në protestë për të shprehur pakënaqësinë tonë për qasjen joserioze ndaj një çështjeje serioze, tha Karanfilovski.

Pagat nuk janë problemi i vetëm në shëndetin publik. Nuk ka punësime të reja, specialistë nga të gjitha degët janë mirënjohës, pacientët prej muajsh presin ekzaminimet bazë përmes takimit tim dhe repartet po rinovohen me donacione të huaja nga ambasadat. Një pjesë e madhe e ekzaminimeve dhe shërbimeve merren në shëndetësinë private, e cila vuan nga të gjitha këto lëshime.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës