Dr.Buhova: Unë nuk jam përgjegjës për Onkologjinë, nuk pranoj revanshizëm politik

foto: MIA

Ish-drejtoresha e Inspektoratit Shtetëror Shëndetësor dhe Sanitar, mjekja Irina Sotirova Buhova, reagon më ashpër ndaj propozimit të konkluzioneve për përgjegjësinë e saj politike për skandalin e Onkologjisë, të propozuar dje në Komisionin Hetimor nga deputetja Rashela Mizrahi.

DZSI nuk ka asnjë autoritet ligjor në fushën e përshkrimit të terapisë, caktimit të terapisë dhe kontrollit mbi mënyrën e aplikimit të terapisë. Krahas kësaj flasin edhe kompetencat ligjore të inspektorëve nga DZSI, nga të cilat shihet qartë se inspektorati nuk është autoriteti përgjegjës për ndërmarrjen e aktiviteteve dhe kontrolleve në rastin konkret. Po ashtu, në kuadër të inspektoratit, sa isha drejtor, nuk ka pasur raport dhe inspektorati nuk ka pasur dijeni për parregullsi të mundshme, për të reaguar dhe përcjellë njohuritë tek institucionet kompetente, thotë Buhova.

Prandaj, sipas saj, konkluzionet e propozuara janë të paqëndrueshme dhe reflektojnë revanshizëm politik.

Unë si punonjës i shëndetësisë mbështes punën si të komisionit hetimor ashtu edhe të çdo autoriteti që do të kontribuonte në zbardhjen e të gjitha rrethanave të këtij rasti, por nuk mund të qëndroj pranë abuzimit të këtij procesi për grumbullimin e paligjshëm të pikëve politike dhe diskreditimin e pabazë politik. , shton ai.Ajo.

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës