CUK: Dje ka pasur 31 zjarre në hapësirë ​​të hapur dhe gjithsej 70 këtë fundjavë

Foto: CMC

Qendra për Menaxhimin e Krizave (QKK) se ditën e djeshme (01.10.2023 tetor 31 – e diel) ka pasur 39 zjarre në hapësirë ​​të hapur, sipas të dhënave nga Departamenti i Operacioneve dhe Koordinimit në QKM. Ato zjarre dogjën kashtë, kullota, mbeturina, bar të thatë, gjemba, kallamishte, vreshta, shkurre, kërcell të ulët dhe të përzier, si dhe pyje me pisha dhe disa deponi. Meqë ra fjala, së bashku me 70 zjarre të së shtunës, këtë fundjavë kanë rënë gjithsej 71 zjarre, një më pak se fundjavën e kaluar kur kishte XNUMX zjarre.

Që nga mëngjesi i sotëm, nga dita e fundit janë shënuar edhe gjashtë vatra të tjera aktive, sipas raportimeve të ardhura në QKM. Janë në: Komunën e Makedonski Brodit afër fshatit Belicë (ku digjet me bimësi të ulët dhe pyje të ulët kërcell); Komuna e Çashkës, afër fshatit Jabolçishtë Gorno (bimësia e ulët dhe pylli); Komuna e Krivogastanit dhe Krushevës, afër fshatit Podvis, shpreh keqardhjen që zjarri është përhapur në fshatrat Aldinci dhe Norovë dhe po djeg bimësi të ulët dhe pyje; Komuna e Sveti Nikollës, ndërmjet fshatrave Erzhelia dhe Mustafino (është djegur bari i thatë); Komuna Gradsko, fshati Zgropolci (bari i thatë) dhe në Komunën e Ilindenit: afër rafinerisë (ku digjej bimësi e ulët dhe me siguri është shuar sot në mëngjes).

Nga 31 zjarret e djeshme janë shuar 25 zjarre dhe kanë ndodhur në të gjithë vendin, konkretisht në:
– Komuna e Novosellës, afër fshatit Zubovë (ku është djegur bari dhe ara e thatë);
– Komuna e Sarajit: Fshati Bojane (kashta dhe mbeturinat);
– Komuna Çuçer Sandevë: fshati Vizbegovë (bari i thatë dhe mbeturina);
– Komuna Qendër: ngjitur me rr. "Lazar Liçenoski" (mbeturinat);
– Komuna e Manastirit: fshati Ivanjevci (bari i thatë);
– Komuna e Demir Hisarit: Fshati Buçin (bari i thatë);
– Komuna e Prilepit, afër fshatrave Malo Ruvci, fshati Alinci, fshati Kanatlarci dhe fshati Arlanci (vegjetacion i ulët dhe pyll i ulët);
– Komuna e Strugës, afër fshatit Vranishtë (ara dhe pemishte) dhe afër fshatit Lozhan (bari i thatë);
– Komuna Makedonski Brod, fshati Deviç, fshati Babin dol (livadhe);
– Komuna e Velesit: Fshati Dolno Orizarë (bari i thatë dhe ferra dhe një pjesë e pyllit me pisha);
– Komuna e Sveti Nikollës, përgjatë rrugës “Edvard Kardelj” (bari i thatë) dhe afër fshatit Krushicë (bari i thatë);
– Komuna e Shtipit, afër lokalitetit “Suitlak” (bari i thatë dhe vresht i braktisur) dhe afër vendbanimit “Tri shatërvanët” (bari i thatë);
– Komuna e Berovës, fshati Dvorishte (pyll me kërcell të ulët dhe bar të thatë);
– Bashkia Probishtip: fshati Durrës (bari i thatë);
– Komuna e Kumanovës: Fshati Nikushtak (bari i thatë);
– Komuna e Kriva Pallankës: Fshati Gradec, komuna Moçishtë (pyll i thatë me bar dhe pisha);
– Komuna e Kratovës: Fshati Zhivalevë (bari i thatë);
– Komuna e Zhelinës: fshati Rogle (bari i thatë) dhe në
– Komuna e Gostivarit, afër vendit “Stadionot”; Vendbanimi “Dutlok”, afër fshatit Reçane dhe afër fshatit Çegrane (kashtë e djegur dhe bar i thatë).

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës