CUK: Një tornado ka ndodhur në Negotinë, stuhia ka shkaktuar pasoja të rënda

Foto: MIA

Një tornado ka ndodhur në Negotinë, një vorbull, thanë për MIA nga Qendra për Menaxhimin e Krizave (QKK), pas stuhisë që ka goditur Negotinskonë pasditen e sotme dhe ka marrë disa kulme të shtëpive, si dhe është bllokuar një rrugë në mes të dy fshatrave për shkak të pemëve të rëna.

“Informatat tona thonë se një gjë e tillë nuk ka ndodhur në Negotinë për një kohë të gjatë. Stuhia, e cila zgjati vetëm njëzet minuta, shkaktoi pasoja të rënda. Ishte me forcë të jashtëzakonshme dhe ndryshoi drejtim dy herë. Veriu, pastaj jugperëndimi dhe përsëri veriu. Ai mbante me vete pjesë të strukturave të çatisë, pemë, shtylla me një pjesë të tensionit të ulët dhe tela, konstruksione kallaji dhe plastikë u shkatërruan dhe u morën. Nëse stuhia do të kishte zgjatur vetëm pesë deri në dhjetë minuta më shumë, Zoti na ruajt, do të ishte një fatkeqësi e vërtetë për Negotinë”, tha Goran Stojanovski, shef i Departamentit për Operacione dhe Koordinim në QKM.

Ai ka theksuar se do të përcaktohen dëme shtesë ndër të tjera edhe për kulturat bujqësore.

Disa banorë të Negotit raportuan për dëme nga stuhia

Disa banorë të Negotit kanë raportuar për dëme nga stuhia, zjarrfikësit po ndërhyjnë në terren.

“Nga kreu i RCUK-së Negotinë jemi njoftuar se nga ora 16.10 deri në ora 16.30 komuna e Negotinës është përfshirë nga stuhi e fortë e përcjellë me erë dhe shi të rrëmbyeshëm. Nga TPPE Negotinë jemi njoftuar se nga qytetarët janë raportuar më shumë dëme. Është intervenuar, TPPE Negotinë ndërhyn në vendet më kritike që janë të prekura nga stuhia, ka pemë të shkulura, shtylla të rrëzuara, rryma të dëmshme nga shtëpitë dhe banesa të përmbytura”, njofton Qendra për Menaxhimin e Krizave (QKM).

Video e ditës