Bursat Chevening të Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar

Bursat Chevening të Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar/Foto: Screenshot

Sekretariati Chevening pranon aplikime për bursa për vitin akademik 2023/2024 nga data 2 gusht deri më 1 nëntor 2022, duke aplikuar në www.chevening.org/apply. Për 2023/2024, mbi 1500 Bursa Chevening do të jepen globalisht.

Ato janë pjesë e programit global të bursave të Qeverisë së Mbretërisë së Bashkuar, i financuar nga Zyra e Jashtme, Commonwealth dhe Zhvillim. Bursat mbështesin studimin në një universitet në Mbretërinë e Bashkuar për një diplomë master njëvjeçare dhe për individë që tregojnë potencialin për t'u bërë liderë, vendimmarrës dhe opinionbërës të ardhshëm.

Ambasadori britanik në vend, Matthew Lawson, me rastin e thirrjes së bursave, tha se bursa është një mundësi e shkëlqyer për dikë që ka pasion të bëjë një ndryshim, qoftë në nivel lokal apo global, i cili dëshiron të jetë më i miri në atë. ata e bëjnë dhe nëse kanë imagjinatë për të frymëzuar edhe të tjerët.

Nuk ka gjë të tillë si një student "tipik". Mosha, raca, gjinia, feja dhe prejardhja juaj kulturore nuk janë të rëndësishme për ne. Ne duam të shohim që ju keni energji, kuriozitet, një vizion të qartë për të ardhmen tuaj dhe aftësi për të arritur qëllimet tuaja. Nëse kjo tingëllon si përshkrimi juaj, atëherë ka një probabilitet të lartë që ju të bëheni pjesë e komunitetit të të diplomuarve që numëron mbi 50 anëtarë në mbarë botën. Rrjeti ynë i të diplomuarve është plot me njerëz dinamikë që ndajnë përvojën që ju do të përjetoni. Ata do të ofrojnë inkurajim, mentorim, këshilla dhe kontakte. Kur të ktheheni në shtëpi pas studimeve, do të ndiheni gati për të bërë një ndryshim të vërtetë profesional. Përfitimi i aplikimit është i madh, kështu që nëse keni atë që duhet për të qenë një studiues Chevening, ju inkurajoj të aplikoni përpara afatit të 000 nëntorit, thotë Lawson.

Informacioni mbi kriteret e aplikimit gjendet në www.chevening.org/scholarships.

Siç thuhet në konkursin e disponueshëm në ueb faqen e MAS-it, thirrja për aplikantët e rinj pason përzgjedhjen e shtatë studiuesve nga Republika e Maqedonisë së Veriut, të cilët këtë vit morën bursë për master në një universitet në Mbretërinë e Bashkuar. Kandidatët e zgjedhur ndajnë historitë e tyre nëpërmjet hashtag-ut #ChosenForChevening në Cicëroj и Facebook.

Programi i bursave u krijua në 1983 dhe që atëherë, përmes Chevening, mbi 50 profesionistëve u është dhënë mundësia të zhvillohen në MB. Studiuesit e Chevening janë nga mbi 000 vende dhe territore në botë, dhe në pesë vitet e fundit janë dhënë afërsisht 160 bursa.

Video e ditës