"Pastrim" në shërbimet e sigurisë ukrainase - Zelensky ndryshoi krerët e agjencive të sigurisë

Volodimir Zelenski
Volodymyr Zelenski / 15 qershor 2022 / Foto: EPA-EFE / SERGEY DOLZHENKO

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelensky, ndryshoi shefat e shërbimeve të sigurisë të katër departamenteve rajonale.

Sipas dekreteve të publikuara në faqen presidenciale, Serhiy Zayats është shkarkuar nga posti i kreut të administratës kryesore të SBU në rajonin e Kievit.

Yuri Boreychuk u lirua nga detyrat e tij si kreu i administratës kryesore të SBU në rajonin e Ternopil. Artem Bondarenko u transferua nga pozicioni i kreut të administratës kryesore të SBU në rajonin e Lviv në kreun e administratës kryesore të SBU në Kiev dhe rajonin e tij.

Tash për tash nuk dihet arsyeja e këtyre ndryshimeve, por supozohet se këta operativë nuk ishin në lartësinë e detyrës për të cilën ishin caktuar.

Video e ditës