Katër lloje të intimitetit që çiftet e lumtur kanë në marrëdhëniet e tyre

Foto: Profimedia

Intimiteti është një koncept i ndërlikuar dhe megjithëse të gjithë e përkufizojnë atë ndryshe - ka disa nevoja që janë të pranishme tek çdo person. Ka katër lloje të ndryshme të intimitetit që njerëzit kanë nevojë dhe që çiftet e lumtura kultivojnë në marrëdhëniet e tyre të dashurisë, thotë "Grua".

Secili prej nesh duhet të jetë i kënaqur me të katër llojet e intimitetit, domethënë të ndihet i plotësuar në raport me secilën prej tyre. Megjithatë, të gjithë ne i perceptojmë dhe i shprehim gjërat ndryshe, për këtë arsye shpesh ndodhin keqkuptime mes partnerëve. Nëse doni t'i jepni marrëdhënies suaj një themel të fortë, duhet të gjeni një gjuhë të përbashkët me partnerin tuaj.

Intimiteti fizik

Meqenëse intimiteti shpesh lidhet me prekjen fizike, kjo duhet të jetë gjëja më e lehtë për të folur, por nuk është ashtu. Edhe partnerët afatgjatë kanë probleme të jenë fizikisht intimë, domethënë t'i thonë njëri-tjetrit çfarë duan dhe çfarë jo. Arsyeja për këtë është zakonisht frika se ata do të ofendojnë personin tjetër ose do ta bëjnë të ndihet i pasigurt. Në vend që të afrohen, çiftet, duke shmangur bisedat dhe më pas praktikimin e intimitetit fizik, largohen.

Partnerët të cilët janë të kënaqur të ndajnë dëshirat e tyre më intime do të krijojnë një lidhje me njëri-tjetrin që rrallë, për të mos thënë ndonjëherë, do të komprometohen. Do ta pranoni, është bukur kur partneri juaj i njeh ndjenjat dhe gjendjen tuaj dhe ju përqafon, ju përkëdhel, ju prek, bën një gjest që do të thotë shumë për ju dhe që ndoshta dikush nga jashtë nuk do ta vërë re.

Foto: Pexels / Andrea Piacquadio

Intimiteti emocional

Për shumë njerëz, ndarja e gjendjeve emocionale është themeli i besimit dhe i paraprin çdo lloj intimiteti tjetër. Ndërsa intimiteti fizik është më i thjeshti, intimiteti emocional është ajo që i jep thellësi një marrëdhënieje. Vetëdija se partneri juaj ju ndjen, kupton dhe ju mbështet është baza për gjithçka tjetër. Do të ishte ideale të jesh intim emocionalisht përpara se të bëhesh intim në ndonjë mënyrë tjetër.

Besoni njëri-tjetrit, tregoni anën tuaj të pambrojtur, mund të flisni për gjithçka dhe t'i besoni njëri-tjetrit. Përveç kësaj, intimiteti emocional do të thotë të jesh në gjendje të njohësh gjendjen dhe nevojat e tjetrit.

Foto: Pexels/Leeloo Thefirst

Intimiteti mendor

Kur partnerët mund të ndajnë mendimet dhe ndjenjat e tyre më intime, ata lidhen në një nivel mendor dhe intelektual. Kur ata mendojnë se idetë dhe mendimet e tyre janë vërtet të rëndësishme për tjetrin, automatikisht bëhen më të hapur dhe akoma më të afërt, dhe komunikimi i tyre është më i pasur dhe më dinamik. Të kuptuarit është çelësi i një marrëdhënieje të shëndetshme dhe kur dy persona plotësojnë njëri-tjetrin në nivel mendor, cilësia e marrëdhënies përmirësohet ndjeshëm.

Foto: Pexels / Helena Lopes

Intimiteti shpirtëror

Spiritualiteti është thelbësor për njeriun, por secili prej nesh e përjeton dhe e interpreton atë ndryshe. Për shumicën, spiritualiteti është ndjenja e të qenit pjesë e diçkaje më të madhe se vetja dhe partnerët që janë së bashku në të ndjejnë një solidaritet dhe afërsi që nuk mund ta arrijnë ndryshe. Është e rëndësishme të gjesh një pikë të përbashkët kontakti në përvojën e spiritualitetit.

Lutuni ose meditoni së bashku ose thjesht mrekullohuni me mrekullitë e natyrës dhe bukurinë që tejkalon të kuptuarit tonë.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës