MPJ bullgare kundër MPJ ​​maqedonase: Sulmi në Ohër është një krim i rëndë, jo një akt vandalizmi

MPJ Bullgare/foto: MPJ

Ministria e Punëve të Jashtme bullgare nuk e pranon vlerësimin e MPJ-së së Maqedonisë se sulmi në klubin Car Boris Treti në Ohër ishte akt vandalizmi dhe e dënon incidentin si krim të rëndë. Në një deklaratë për opinionin, MPJ bullgare u bën apel organeve kompetente në vend që të zbardhin sa më shpejt rastin dhe të zbulojnë autorët.

Pas sulmit të armatosur mbrëmë në klubin bullgar “Car Boris Treti” në Ohër, Ministria e Punëve të Jashtme të Bullgarisë dënoi, siç thuhet në njoftim, krimin e rëndë në të cilin janë përdorur armët e zjarrit.

Për incidentin e djeshëm në klubin “Car Boris Treti”, përndryshe i treti me radhë, MPJ-ja bullgare thotë se menjëherë është njoftuar Konsullata e Përgjithshme e Bullgarisë në Manastir, pas së cilës konsulli Dimitar Ivanov ka shkuar menjëherë në Ohër dhe ka vendosur kontakte me anëtarët e shoqata dhe institucionet kompetente.në qytetin e përfshirë në rastin.

“E konstatojmë reagimin e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë së Veriut, por kategorikisht nuk pranojmë që veprat e tilla të rënda kriminale të vlerësohen si vepër vandalizmi”, thuhet në njoftim.

Ministria e Punëve të Jashtme pret që organet kompetente në Republikën e Maqedonisë së Veriut të ndërmarrin veprime në kohën më të shkurtër të mundshme për zbulimin e autorëve të sulmit në klubin "Czar Boris Treti" dhe për t'i kërkuar përgjegjësi.

Nga aty shtojnë se sot do ta thërrasin ambasadoren e Maqedonisë Agneza Rusi Popovska dhe do t'i dorëzojnë letër proteste për incidentin.

Video e ditës