Reagojnë guidat turistike bullgare: Deklarimi i licencave tona të panevojshme është tallje me profesionin

Kisha e St. Aleksandar Nevsky, Sofje/Foto: Sloboden Pechat/Marina Damcheska

Vendimi i Komisionit për Mbrojtjen e Konkurrencës se rregullorja për ushtrimin e profesionit të “guidës turistike” dhe regjimi i regjistrimit janë të panevojshme dhe vetëm kufizojnë konkurrencën, ka zemëruar shoqatat e guidave turistike, raporton “SEGA.bg.news”.

“Ne jemi jashtëzakonisht të ofenduar dhe të indinjuar kur në vendimin e KPP-së lexojmë se emri i mirë i profesionit tonë degradohet në nivelin më të ulët dhe zhvlerësohen aftësitë profesionale të guidave turistike bullgare. “Gjithashtu, në opinionin e publikuar nga KMSH për profesionin e “guidës turistike”, sugjerohet se është i panevojshëm dhe argumentohet se duhet të jetë përgjithësisht i disponueshëm për çdo individ që përdor internetin”, thotë Unioni i Guidave. .

Sipas LPK, kjo rregullore nuk përputhet me rregullat e konkurrencës. Sipas ligjit të turizmit, profesioni i “guidës turistike” është i rregulluar dhe kushdo që dëshiron ta ushtrojë duhet të plotësojë disa kushte dhe të jetë i regjistruar në Regjistrin Kombëtar të Turizmit. Sipas të dhënave të Ministrisë së Turizmit, në Regjistrin Kombëtar të Turizmit janë regjistruar 456 guida turistike të kualifikuara pas dhënies me sukses të provimeve për fitimin e aftësisë për biznes dhe 1.195 persona të regjistruar ligjërisht, gjithsej 1.651.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës