Socialistët bullgarë do të largohen nga qeveria e Petkov nëse Maqedonia fiton negociatat me BE-në

Prof. Rumen Geçev - Partia Socialiste Bullgare (BSP)

Partia Socialiste Bullgare (BSP) njoftoi se do të largohej nga koalicioni qeveritar nëse S. Maqedonia merr negociata me BE-në, urdhëroi deputeti nga radhët e partisë Rumen Geçev, Raportojnë mediat bullgare.

Sipas tij, përveç lëvizjes "“Ka njerëz të tillë”. I udhëhequr nga showmeni dhe politikani Slavi Trifunov, koalicioni i udhëhequr nga “Vazhdojmë me ndryshimin” do të largohet nga socialistët.

Pos “Ka një popull të tillë”, i cili do të largohet nga koalicioni nëse jepet drita jeshile për negociata me S. Maqedoninë pa plotësuar kriteret, të njëjtën do ta bëjë edhe BSP-ja – tha Geçev.

Ndërkaq, një nga deputetët e pushtetit “Vazhdojmë me ndryshimin” Venko Sabrutev doli me një deklaratë tronditëse dhe kërkoi nga Shkupi që Sofja t’ia kthejë në kockat Car Samuelit.

„С. Maqedonia dhe vetoja e saj për anëtarësim në Bashkimin Evropian nuk është një çështje madhore për njerëzit për momentin. Ne nuk do të heqim veton nëse S. Maqedonia nuk ka dhënë garanci dhe gjeste se do t'i përmbushë obligimet e saj. "Një gjest i tillë është kthimi i eshtrave të Car Samuelit tek ne," tha Sabrutov.

Megjithatë, sipas mediave bullgare, eshtrat e Car Samuelit ndodhen në Selanik dhe Bullgaria prej kohësh po negocion me autoritetet greke për kthimin e tyre. Nuk janë nën juridiksionin e Shkupit dhe është e pashpjegueshme S. Maqedonia t'i kthejë në Bullgari në kontekstin e heqjes së vetos, nëse Sabrutev nuk ngatërrohet me historinë, theksoj mediat bullgare.

Video e ditës