Inspektorët bullgarë ndoqën aksione false në tregje, gjoba për çmimet e ndryshme shkon deri në 5.000 euro!

tregu ushqimor gjerman
Foto ilustruese / EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Komisioni Bullgar për Mbrojtjen e Konsumatorit vendosi një gjobë prej 5.000 BGN për një rrjet të njohur të shitjes me pakicë për shkak të dallimeve në çmimet e picave të ngrira të shitura në një dyqan në Dupnicë.

Dënimi lihet në fuqi sipas vendimit të Gjykatës së Rrethit, i cili mund të ankimohet në një gjykatë më të lartë. Shkelja u zbulua nga një ekip inspektorësh që i blenë picat në një hipermarket. Inspektorët konstatuan se të gjitha produktet e ngjashme të markës përkatëse reklamohen me çmim më të ulët se ai i treguar në arkë. Sipas opinionit të kompanisë, pas një kontrolli të brendshëm u konstatua se picat kishin çmimin 8,99 leva për një periudhë 7-ditore dhe më parë artikujt në të gjitha varietetet e tyre ofroheshin me një çmim më të ulët prej 8,49 leva për copë. por për arsye teknike etiketat nuk janë ndryshuar në kohë nga stafi.

Komisioni për Mbrojtjen e Konsumatorit ka përgatitur akt për kundërvajtje të konstatuar administrative dhe ka nxjerrë vendim penal, pas së cilës departamenti i biznesit është ankimuar në gjykatë.

“Sigu komercial është i madh, i vizituar nga klientë të shumtë, pjesë e një zinxhiri ushqimor dhe me qarkullim të përditshëm të ushqimeve të tilla të ngrira dhe me një vizitë serioze nga qytetarët, gjë që mund të sjellë ndikimin e një numri të madh të konsumatorëve dhe për rrjedhojë të rritet seriozisht. rreziku publik i dëmtimit”, thuhet në arsyet e gjykatës.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës