Bullgaria ndryshon kushtet për marrjen e nënshtetësisë bullgare, gjuha bullgare është e detyrueshme si dhe mungesa e bindjes së aplikantëve

Seanca e Kuvendit Kombëtar Bullgar/ Foto: 24 orë

Deputetët bullgarë i shqyrtuan pa debat dhe në votimin e parë miratuan projektligjet për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për shtetësinë bullgare. Parashtruesit janë Kostadin Kostadinov dhe një grup deputetësh, Nikolaj Algafari dhe një grup deputetësh dhe Radomir Çolakov dhe një grup deputetësh, njoftuan. lajme.bg.

Projektligji i Kostadin Kostadinov dhe një grup deputetësh mori mbështetjen e 102 deputetëve, 63 votuan kundër dhe 1 abstenoi. Dhe në rivotim, projektligji i “Rilindjes” u mbështet nga deputetët me 107 vota “pro”, 68 vota “kundër” dhe 1 “abstenim”.

Me 161 vota “pro”, 1 votë “kundër” dhe 15 “abstenim” u miratua edhe projektligji i Nikolaj Algafarit (GERB-SDS) dhe një grupi deputetësh. Mbështetje është dhënë edhe për projektligjin e fundit, atë të Radomir Cholakov (GERB-SDS) dhe një grup deputetësh me 180 vota “pro”, asnjë “kundër” dhe “abstenim”.

Me projektligjin e kreut të “Rilindjes” Kostadin Kostadinov dhe një grupi deputetësh, propozohet të vendoset kusht për precedent penal të kandidatit për shtetësi bullgare jo vetëm në Republikën e Bullgarisë, por edhe në shtetin origjinës, pra në vendin e banimit. Propozohet shkurtimi i afatit për paraqitjen e dokumenteve për lirim nga shtetësia tjetër, si dhe standardizimi i kushteve për marrjen e shtetësisë bullgare kur martoheni me një shtetas bullgar, duke vendosur një kusht për një periudhë trevjeçare të bashkësisë jashtëmartesore që do të zbatohej. në të gjitha rastet dhe nëse ka prova se martesa është fiktive, shtetësia bullgare duhet të hiqet.

Është planifikuar të hiqet kushti që një i afërm me origjinë bullgare të vdiste si shtetas bullgar kur aplikonte për shtetësi bullgare me origjinë bullgare. Njohja e gjuhës bullgare futet si kusht i detyrueshëm për të gjitha rastet e natyralizimit dhe mundësia e marrjes së shtetësisë bullgare deklarohet në rast interesi në Republikën e Bullgarisë ose kur personi ka merita të veçanta për të.

Projektligji i deputetit të GERB-SDS Nikolay Alghafari dhe një grupi përfaqësuesish të popullit krijon mundësinë e marrjes së shtetësisë bullgare me natyralizim, kur personi ka paraqitur kërkesë për lirim nga shtetësia e mëparshme, por nuk është e mundur të lirohet për arsye. jashtë kontrollit të tij. Është planifikuar që personat që kanë marrë nënshtetësinë bullgare t'i marrin certifikatat në një ceremoni të posaçme zyrtare sipas projektligjit të Radomir Çolakovit dhe një grupi të përfaqësuesve të popullit.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës