Bullgaria ka bllokuar transferimin e parave në ambasadën ruse në Sofje

Ambasada ruse në Sofje foto MPB

Bullgaria ka bllokuar transferimin e mjeteve në vlerë prej 890.000 dollarësh për ambasadën ruse në Sofje, tha zëvendëskryeministri dhe ministri i financave Asen Vasilev.

Siç raportoi korrespondenti i MIA-s nga Sofja, Vasilev sqaroi se pasuria nuk është konfiskuar, por transferimi i 890.000 dollarëve në llogarinë e tyre është bllokuar.

- Paratë janë ndalur për shkak të sanksioneve evropiane, tha Vasilev.

Rusët pretendojnë se shuma është menduar për pagat e punonjësve të ambasadës ruse në Sofje. Për këtë arsye, qeveria bullgare i kërkoi Komisionit Evropian miratimin nëse ky transaksion mund të hiqet nga sanksionet.

Vasilev tha gjithashtu se nëse merret një mendim pozitiv nga KE, paratë do të zhbllokohen menjëherë.

Video e ditës