Buçkovski: Jam i habitur nga deklaratat e Dimitrovit, ai rrezikoi pa nevojë pozitat tona

Foto: print screen

Ish Përfaqësuesi Special i Qeverisë në negociatat me Bullgarinë, Vlado Buçkovski, tha mbrëmjen e sotme në emisionin “24 Analizë” se ka mbetur i befasuar nga sulmi i ish-zëvendëskryeministrit. Nikolla Dimitrov për Bujar Osmanin, gjë që, sipas Buçkovskit, ishte e panevojshme para fillimit të fazës së re të dialogut me Bullgarinë.

“Deklaratat e tij më befasuan dhe jam mjaft i befasuar. Në mënyrë të panevojshme rrezikoi pozicionet tona në raport me Bullgarinë. Ai është një politikan me përvojë dhe kjo ishte paksa e papritur nga ana e tij”, tha Buçkovski në emisionin “24 Analizë”.

Sipas tij, negociatat e reja midis Shkupit dhe Sofjes po çojnë në lëvizje dhe rivendosje të besimit.

- Afati ideal për pritjet e para do të jetë në tre muajt e parë dhe për mua është e rëndësishme se kush do të hyjë në ato grupe. Problemet nuk janë vetëm politike, dy shoqëritë janë vërtet shumë larg njëra-tjetrës shumë më tepër se një vit e gjysmë më parë. Por në vetëm një javë bëhet shumë më tepër sesa bëhet në një vit. Në Bullgari ka një publik kritik që nuk është dominues, por që bën analiza realiste. - Gjuha e urrejtjes është më e përhapur tek politikanët bullgarë - tha Buçkovski.

Ai beson se puna e Komisionit të Përbashkët Historik nuk duhet të nxitohet.

- Nuk ka nevojë të detyrohet dhe të nxitohet Ka më shumë gjëra që ndodhin mes dy seancave të Komisionit. Aty vazhdimisht shkëmbehen dokumente dhe mendime autentike, në bazë të të cilave duhet të arrihen rezultate - shtoi Buçkovski.

Video e ditës