Brnabiq: Emri i mandatarit do të bëhet i ditur pas shtatë deri në tetë ditë

epa-efe
Ana Brnabiќ / Foto: EPA-EFE / ANDREJ CUKIC

Kryeministri i Serbisë Ana Brnabiќ deklaroi se sot do të fillojnë konsultimet e Partisë Progresive Serbe (SNS) për zgjedhjen e kryeministrit të ri dhe të qeverisë së re të Serbisë, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Beogradi.

Konsultimet në SNS do të zgjasin dy ditë, pas së cilës do të ketë konsultime me palët tjera, theksoi Bërnabiq, duke shtuar se pret të dijë emrin e mandatarit për përbërjen e Qeverisë së re të Serbisë në shtatë deri në tetë. ditë.

Sipas Bërnabiqit, Serbia ende nuk ka qeveri sepse sapo është konstituuar Parlamenti dhe se prioritetet dhe temat e qeverisë së re do të mbeten për mandatarin e ri.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve në Lapovë për nismën “Ballkani i Hapur”, ajo tha se është e rëndësishme që do të bëhen karta identifikimi për qytetarët e vendeve pjesëmarrëse në nismën – Kartat e identitetit të hapur Balakan.

“Ato karta identifikimi do të shërbejnë për të kaluar kufijtë pa pritur, për të punuar pa asnjë leje pune dhe në këtë kuptim, gjithçka bëhet një treg më fleksibël i punës, që mendoj se do të kontribuojë shumë për Serbinë, Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut”. Besoj se vetëm për këtë do të ketë një fluks shtesë investimesh për këtë rajon dhe për këto vende që janë anëtare të nismës. Shpresoj që të tjerët t'i bashkohen nismës”, tha Brnabiq.

Video e ditës