Turisti britanik në Greqi ka lisë dhenve, jo fruth

Covid-10 në Greqi / Foto: EPA-EFE / PANTELIS SAITAS

Turisti britanik në Greqi i cili u trajtua si rasti i parë i dyshimtë të lisë së dhenve në vend, ka variçela, jo fruth, treguan ekzaminimet e bëra në Laboratorët e Mikrobiologjisë në Universitetin e Selanikut dhe në spitalin e Athinës ku është i shtruar njeriu, tha korrespondenti i MIA-s nga Athina.

Organizata Kombëtare për Shëndetin Publik të Greqisë (EODI) njoftoi mbrëmë vonë se "gjatë testeve laboratorike të një kampioni të një rasti të dyshimtë në një burrë të shtruar në spitalin Atticon, nuk u zbulua asnjë virus i fruthit (lisë së majmunit), ndërsa kampioni rezultoi pozitiv në dy teste të përsëritura për virusin e varicelës (varicela – lisë së dhenve)”.

Turisti u shtrua në spital mbrëmjen e së shtunës dhe u trajtua si rasti i parë i dyshuar i lisë së majmunit në Greqi dhe sipas mediave greke, 29-vjeçari britanik dhe shoku i tij ndodheshin me pushime në Kefalonia, ku kishte simptomat e para. duke përfshirë skuqjen e lëkurës.

Nga qendra shëndetësore lokale në ishull, ai u transportua menjëherë me avion në Spitalin Aticon të Athinës, ku u izolua dhe u mbikëqyr nga një ekip mjekësor në pritje të rezultateve të testit.

Burimi: MIA

Video e ditës