Britanikët pretendojnë se Putini po përpiqet të mbysë kritikët

Vladimir Putin
Vladimir Putin / Foto: EPA-EFE / MIKHAIL METZEL

Inteligjenca ushtarake britanike u fokusua në një raport sot mbi ligjin e ri të Rusisë për "agjentët e huaj", të cilin Kremlini do ta përdorë për të mbytur kritikat ndaj luftës në Ukrainë.

Ata kujtojnë se Vladimir Putin ndryshoi një ligj që ka qenë në fuqi që nga viti 2012, në mënyrë që të dhënat personale, përfshirë adresat, të "agjentëve të huaj" të bëhen publike. Ligji hyn në fuqi nga nesër.

Më parë, ligji ishte i kufizuar për individët dhe institucionet që Kremlini pretendonte se kishin marrë mbështetje financiare nga jashtë. Por tashmë ligji mbulon të gjithë ata që qeveria i ka gjykuar si “nën ndikim apo presion” nga jashtë.

“Kremlini ka të ngjarë të veprojë në mënyrë parandaluese për të parandaluar një kryengritje më të madhe në Rusi, duke pasur parasysh se konflikti në Ukrainë vazhdon dhe ndikon gjithnjë e më shumë në jetën e përditshme të rusëve”, thuhet në raport.

Video e ditës