Elektricisti boshnjak “gërmon” kriptovaluta në nënstacion, konsumon rrymë për 10.000 mijë euro

Një elektricist nga qyteti boshnjak i Prijedorit, OJ, dyshohet se ka instaluar 2020 pajisje të dedikuara për minierat e kriptomonedhave dhe shtatë pajisje të furnizimit me energji elektrike nga tetori 12 deri në maj të këtij viti, duke shkaktuar rritje të konsumit të energjisë elektrike me rreth 10.000 euro.

Pajisjet janë depozituar në Gjykatën Themelore në Prijedor, tha Departamenti i Policisë së Prijedorit, sipas agjencisë SRNA.

Ky departament policor sot ka ngritur padi në Prokurorinë Publike të Qarkut në Prijedor kundër O.J. me dyshimin se ka kryer vepër penale Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar në lidhje me veprën penale të keqpërdorimit të pozitës zyrtare të personit përgjegjës.

Video e ditës