Bojkoti i mësimit në shkollën fillore “Njegosh”, Shaqiri paralajmëroi takim me prindërit dhe zgjidhjen e problemit

Jeton Shaqiri - Ministër i Arsimit dhe Shkencës / Foto: "Shtypi i Lirë" / Dragan Mitreski

Prindërit e nxënësve të shkollës fillore komunale “Njegosh” në Koloni të Komunës Gazi Babë sot kanë bojkotuar mësimin për shkak të mungesës së hapësirës dhe kanë urdhëruar ministrin e Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri që të ndalojë presionet që po bën ose nuk do të ketë mësim në. shkollën.deri në fund të vitit.

Ministri Shaqiri tha se nesër do të takohet me prindërit dhe thotë se Inspektorati i Arsimit është duke e analizuar situatën.

Nxënësit shqiptarë në atë shkollë kanë paralele deri në klasën e pestë dhe me vite duhet të vazhdojnë shkollimin nga klasa e gjashtë deri në të nëntën në komunat e tjera. Prindërit e tyre kanë protestuar që nga fillimi i vitit shkollor, ndërsa tre ditë më parë bojkotuan edhe prindërit e nxënësve të gjuhës maqedonase, të cilët nuk pranojnë të hapet paralele për nxënësit e klasës së gjashtë shqiptare. Para shkollës thanë se nuk ka mundësi të futet një klasë e re. Sipas tyre, ministri po ushtron presion dhe janë gati, siç thonë ata, që të mos ketë mësim deri në fund të vitit shkollor.

- Nxënësit e gjuhës maqedonase protestojnë tre ditë, kurse nxënësit e gjuhës shqipe në të njëjtën shkollë 26 ditë. Bëhet fjalë për 13 nxënës që kanë mbaruar klasën e pestë dhe duan të vazhdojnë nga klasa e gjashtë në të njëjtën shkollë. Kam takime të rregullta si me prindërit shqiptarë ashtu edhe me prindërit maqedonas dhe nesër do të mbaj një takim me të gjithë. Për hapjen e një paralele të re, drejtoresha e shkollës fillore paraqet kërkesë dhe në bazë të analizave e paraqesim atë kërkesë në Ministrinë e Financave, tha Shaqiri sot, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve.

Nisma e prindërve që tre ditë protestojnë, tha ai, është sepse mendojnë se nuk ka hapësirë ​​në shkollë. Ai shtoi se situatën e ka analizuar edhe Inspektorati i Arsimit.

– Asnjë vendim nuk do të merret kurrë në dëm të asnjërës palë. I thashë kryetarit të Komunës së Gazi Babës që nëse nevojiten ambiente në të njëjtën shkollë, kërkoj që sa më parë të dorëzohet një projekt që ta realizojmë në atë zonë të shkollës. Kjo temë nuk është diskutuar që nga ky shtator, por prej 20 vitesh. Jemi duke diskutuar me Komunën për një zgjidhje afatgjatë për ndërtimin e shkollës në Idrizovë dhe kërkoj mirëkuptim për një zgjidhje afatshkurtër që duhet ta gjejmë sa më shpejt deri të premten, pavarësisht nëse nxënësit janë maqedonase apo shqiptare. Bëhet fjalë vetëm për një klasë në shkollë, tha Shaqiri.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës