Bochvarski: 864 banesa sociale për 864 familje maqedonase nga viti 2017 deri më sot

Blagoj Bochvarski/Foto: Sloboden Pechat/ Metodi Zdravev

Ne shtrëngojmë duart me të gjithë! U ndërtuan 11 objekte sociale. Të shpërndara 9 objekte sociale. 864 banesa sociale për 864 familje maqedonase janë përfunduar ose në ndërtim nga viti 2017 deri më sot. Tashmë 349 apartamente u janë shpërndarë familjeve për të cilat kjo ndihmë shtetërore ka ndryshuar plotësisht cilësinë e tyre të jetesës për mirë. njoftoi në rrjetet sociale ministri i Transportit dhe Lidhjeve Blagoja Boçvarski.

Bochvarski theksoi se bëhet fjalë për nëntë objekte me banesa sociale në Makedonski Brod, Negotinë, Strumicë, Probishtip, Vinicë, Sveti Nikollë, Gostivar, Gjevgjeli dhe Demir Kapi.

“Kjo është drejtësi sociale – të korrigjohet sistematikisht aty ku dikush ka qenë në disavantazh nga shoqëria, nga mjedisi apo nga tranzicioni. Krahas banesave sociale, kontribut të madh për drejtësinë në shoqërinë maqedonase ka pasur edhe zgjidhja e statusit të më shumë se 13.000 të falimentuarve, rritja e ndihmës sociale për 300% dhe rritja e pagës minimale për punëtorët nga 9.000 denarë në vitin 2017 në 22.500. denarë në vitin 2024”, theksoi ai.Bochvarski.

Ai shtoi se plani parasheh shpërndarjen e banesave në Koçan dhe Veles dhe pas përfundimit të ndërtimit do të bëhet ndarja e banesave sociale në komunën Butel dhe Dibër, si dhe ndërtimi i dy objekteve tjera sociale në Shtip dhe Prilep. .

Ndreqja e padrejtësive duhet të vazhdojë... Lufta për drejtësi sociale duhet të vazhdojë!

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës