Bullgarët e Manastirit do të ankohen kundër fshirjes së "Ivan Mihailov" nga regjistri

Qendra Kulturore Ivan Mihailov - Manastir/Foto: Screenshot

Pasi Regjistri Qendror dje njoftoi se klubi bullgar “Ivan Mihailov” në Manastir është fshirë nga regjistri pasi themeluesit nuk ia kanë ndryshuar emrin, sot ka reaguar komuniteti bullgar në Manastir, i cili njofton se do ta ankimojë vendimin.

Ata do të ankohen "në fillim para gjykatave maqedonase, e më pas në Strasburg". raportuar mediat bullgare. Klubi "Ivan Mihailov" nuk ekziston më sipas autoriteteve në RSM, domethënë është fshirë nga Regjistri Qendror i Shtetit. Regjistri përmban të dhënat e të gjitha organizatave ekzistuese në lagjen tonë.

Arsyeja e mbylljes është ndryshimi i ri ligjor, sipas të cilit ndalohen emrat e diskutueshëm të shoqatave dhe fondacioneve që nxisin agresion dhe urrejtje. Ivan Mihailov perceptohet në Maqedoninë e Veriut si një person i afërt me ideologjinë fashiste dhe Rajhut të Tretë, i cili me veprimet e tij nuk respektoi veçantinë e popullit maqedonas.

“Nëse mendojmë vite më parë, emri bullgar ishte tabu. Nuk është më. Bullgarët tani janë bashkuar rreth emrit të Ivan Mihailovit dhe Bullgarisë dhe luftojnë për të drejtat e tyre në Maqedoni, lufta jonë do të vazhdojë dhe nuk do të ndalemi këtu”, thotë Ljupço Georgievski, kryetar i klubit kulturor bullgar në Manastir.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës