Bitici: Derisa të zgjidhet një operator ekonomik, BEG duhet të furnizojë energji termike

Fatmir Bytyqi, zëvendëskryeministër për Çështje Ekonomike
Fatmir Bitiqi, Zëvendëskryeministër për Çështje Ekonomike / Brifing i mëngjesit

Derisa të zgjidhet operatori i ri ekonomik, BEG duhet të shpërndajë energji termike tek qytetarët, tha sot zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike Fatmir Bitiqi, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve lidhur me fillimin e sezonit të ngrohjes në kryeqytet. Sipas ligjit, siç tregohet, BEG duhet të ketë edhe rezerva gazi dhe lëndë të tjera të para për të siguruar energji termike.

Në lidhje me termocentralet e Lindjes dhe Perëndimit, të cilat janë në pronësi të “Adora Engineering”, sipas të cilave dhënia me qira si opsion pa një qëllim të qartë për blerjen dhe shitjen e termocentraleve nuk është e pranueshme, zëvendëskryeministri me mendimin se. proceset duhet të jenë në përputhje me ligjin dhe se qiraja është një mjet legjitim.

- Këmbëngulja e njërës palë për ndryshimin e pronësisë është legjitime, por do të përmbyllet sipas ligjeve. Qiraja është një mjet legjitim nëpërmjet të cilit do të përdoren termocentralet Lindore dhe Perëndimore dhe do të jepet energji termike dhe ndërkohë ka një periudhë të mjaftueshme kohore për të respektuar të gjitha procedurat ligjore nëse do të përfundojë blerja e pronësisë. , tha Bitici.

Serioziteti i Qeverisë për të mos i lënë qytetarët e Shkupit pa ngrohje, sipas Biticit, shihet në faktin se pasi Qyteti i Shkupit nuk e mori përsipër ngrohjen, qeveria ndërhyri duke themeluar tre kompani.

- Fatkeqësisht, për shkak se Qyteti i Shkupit nuk e merr përsipër ngrohjen, Qeveria ndërhyri duke themeluar tre kompani. Nëse ky nuk është tregues i mjaftueshëm i seriozitetit të Qeverisë, nuk e di se çfarë duhet të jetë. Në këtë moment rrjeti shpërndarës i është dorëzuar ESM-së, tha Bitici.

Video e ditës