Faqja zyrtare e Presidentes Siljanovska-Davkova është edhe pa Republikën e Maqedonisë së Veriut

Nga sot është përditësuar faqja zyrtare e Presidentit të Republikës, pasi në krye të re të shtetit është Gordana Siljanovska-Davkova. Është për t'u habitur se në faqen kryesore të faqes, pranë stemës së presidentit, nuk ka asnjë emër të institucionit, përkatësisht nuk shkruhet "President i Republikës së Maqedonisë së Veriut".

Emri kushtetues i vendit, Republika e Maqedonisë së Veriut, shfaqet vetëm nën përshkrimin e shtetit kur klikoni në kategorinë "MK", ​​ku renditen të dhënat e përgjithshme gjeografike, demografike dhe të dhëna të tjera për vendin.

E në kategorinë “Presidente” nuk thuhet se është nga Republika e Maqedonisë së Veriut.

Në informacionet për takimet e saj me ambasadorët, thuhet vetëm se kryetarja Siljanovska-Davkova ka pasur një takim.

Presidentja Siljanovska-Davkova në inaugurimin e 12 majit, gjatë leximit të betimit, e la emrin kushtetues të shtetit dhe në vend të Republikës së Maqedonisë së Veriut shqiptoi vetëm Maqedoni.

Ndryshe, në faqet zyrtare të institucioneve pranë stemës apo stemës së institucionit, si Qeveria apo Kuvendi, shkruhet Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, gjegjësisht Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut. .

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës