Besimi: Edhe këtë vit në buxhet ka para për subvencionimin e energjisë elektrike

Foto: MIA

Mbështetja në formën e subvencioneve për zbutjen e efekteve të krizës energjetike do të vazhdojë edhe këtë vit. Në buxhet janë paraparë mjete për këtë qëllim, të cilat do t'i mbështesin qytetarët, por edhe kompanitë e vogla dhe të mesme për të reduktuar efektet e krizës energjetike, tha ministri i Financave, Fatmir Besimi, gjatë vizitës në Win-Win.

“Në buxhetin e këtij viti janë dhënë 225 milionë euro për të mbështetur qytetarët dhe ekonominë për përballimin e krizës, një pjesë e të cilave është dedikuar për ESM”, tha Besimi dhe shtoi se edhe Bashkimi Evropian ka ndarë 84 milionë euro si grant. për të përballuar krizën energjetike për këtë vit.

Ministri theksoi se efektet e subvencioneve shihen në faturat e energjisë elektrike që marrin qytetarët, ku shkruhet se sa është subvencioni, sepse janë paratë e tyre që vijnë nga taksat që paguajnë.

“Qytetarët duhet të dinë se ku i shpenzojnë paratë e tyre dhe është vetëm politikë e Qeverisë që ta japë subvencionin”, thotë Besimi.

Ministri theksoi se gjatë sezonit të kaluar të ngrohjes, Qeveria përmes subvencioneve për SHA ESM dhe implikimeve fiskale të uljes së TVSH-së, ka mbështetur qytetarët dhe kompanitë me gjithsej 400 milionë euro për t'u përballur me krizën energjetike.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës