Ben Wallace për shpërthimet në Krime: Ata nuk janë të qartë nga një shkas i rënë

Ben Wallace / Foto: EPA-EFE / STEPHANIE LECOCQ

Ministri britanik i Mbrojtjes Ben Wallace hodhi poshtë justifikimet ruse për shpërthime të mëdha në një bazë ajrore ushtarake ruse në Krime, rreth 200 kilometra nga fronti. Ai beson se është një "objektiv legjitim" i ushtrisë ukrainase.

“Kur shikon pamjet e dy shpërthimeve njëkohësisht, të cilat nuk janë aq të afërta, dhe faktin që edhe autoritetet ruse pranuan se ishte bërë dëm, mendoj se është e qartë se nuk është diçka që ka ndodhur sepse i ka rënë dikujt cigaren. ”, tha Wallace.

Kur u pyet nëse ai mendonte se ishte një objektiv legjitim i ushtrisë ukrainase, Wallace u përgjigj se Rusia fillimisht filloi pushtimin e paligjshëm, jo ​​vetëm në 2014, por edhe këtë vit.

“Ukraina, sipas rregullave të OKB-së, ka të drejtë të mbrojë territorin e saj dhe të bëjë gjithçka që duhet për të zmbrapsur pushtuesin. A është e ligjshme? “Është absolutisht legjitime për Ukrainën, nëse është e nevojshme, të përdorë forcën jo vetëm për të rimarrë territorin e saj, por edhe për të dëbuar pushtuesit”, tha ai.

“Rusët e përdorën atë bazë ajrore për të bombarduar Ukrainën. "Unë mendoj se është një objektiv legjitim sipas çdo manuali ushtarak," tha Wallace.

Video e ditës