"Vetëvrasja e Bardhë": Historia e trishtë e dashurisë e të madhes Maria Callas

Maria Callas
Maria Callas / Foto: Profimedia

Maria Callas ishte marrëzisht i dashuruar me milionerin Aristotel Onasis, la burrin për të; Onassis u divorcua nga gruaja e tij e cila nuk ia fali tradhtinë. Maria dinte se si ta merrte atë atë që ai dëshiron, dhe kjo ishte Onassis.

Onassis shpejt filloi të tradhtonte Marinë dhe të mos i kushtonte vëmendje të mjaftueshme asaj. Lulja e dashurisë kaloi shpejt. Ai nisi ta poshtërojë këngëtaren para të gjithëve, ashtu siç e poshtëroi edhe ajo nënën e saj kur ajo ishte fëmijë. Dhe pastaj ai e bëri atë të heqë qafe fëmijën, ajo ishte 43 vjeç. Është e vështirë të detyrosh një grua të atyre viteve, me gjendje të mirë dhe të njohur, të heqë qafe një fëmijë nëse nuk do. Njerëzve përreth saj iu duk se Maria e kishte kundërshtuar këtë ide, por jo shumë. Në fund të fundit, ajo nuk donte të humbiste Onassis! Kështu fëmija u zhduk. Milioneri i abortit i dha gjithashtu Maria një pallto leshi.

Dhe më pas milioneri e la atë. Ai u martua Jackie Kennedy. Maria humbi plotësisht zërin nga ajo tronditje dhe nuk mund të këndonte më si më parë.

Por më pas ajo u takua me çiftin Di Stefano. Giuseppe ishte gjithashtu një këngëtar opere, ai u prek nga vuajtjet e Maria dhe filloi ta ndihmonte atë në çdo mënyrë që të bëhej sërish yll. Di Stefano mendoi se puna shëron! Këngëtarin e ka përkrahur edhe bashkëshortja e Xhuzepesë, derisa ka marrë vesh se po flinte me bashkëshortin. Por ata ishin miq! Gruaja mendoi se ishte shoqja e Marias, Ѝ i shkroi asaj një letër të dhimbshme në të cilën e pyeti: “Ti e di që burri im është gjithçka ime! Si mundi ai? Si mundi ai?!” Por Maria nuk iu përgjigj letrës së saj…

Dhe më pas Giuseppe u largua nga Maria. I lodhur nga xhelozia e gruas së tij dhe depresioni i Marisë… Maria mbeti sërish vetëm me pirgjet e saj të parave, bizhuteritë dhe shumë lesh.

Gjatë netëve të gjata të vetmisë, ajo mbështillej me lesh, duke e përkëdhelur me duar mbi të cilat shkëlqenin unazat e diamantit…

Dhe pastaj ndodhi ajo "vetëvrasje e bardhë" - ajo ecte, hëngri, flinte, por nuk jetonte më. Sepse pa dashuri nuk ka jetë…

Kur këngëtarja vdiq, gruaja e të dashurit të saj të fundit Giuseppe di Stefano tha fjalë që ende e bëjnë të dridhet.

“Maria bëri ‘vetëvrasje të bardhë’. Ajo nuk e ngriti dorën drejt vetes; ai thjesht humbi interesin për jetën. Ai ndaloi së jetuari. U prish, e humbi kuptimin. Energjia e jetës së saj ishte zhdukur. "Ajo nuk kishte asgjë për të kënduar dhe asgjë për të jetuar, dhe nuk kishte nevojë."

Video e ditës