Autoritetet shëndetësore belge të shqetësuara: Raportohen dy raste të fruthit

Belgjikë Mjekët / Foto DIRK WAEM / AFP / Profimedia

Autoritetet shëndetësore belge kanë raportuar dy raste të konfirmuara të fruthit ne toke

Mjeku Yves Van Latem shpjegoi se kjo sëmundje e rrallë po përhapet me shumë shpejtësi gjatë kësaj periudhe dhe se është një surprizë. Lija e majmunit ekziston për dhjetë vjet.

Sëmundja nuk konsiderohet e rrezikshme, përveç grupeve vulnerabël si të moshuarit dhe njerëzit me sistem imunitar të dobësuar.

Vdekshmëria është midis 1 dhe 10 për qind në këta njerëz. Rreziku varet edhe nga tendosja.

Është e mundur që Belgjika të ketë më shumë se dy raste, tha mjeku.

Sipas Van Latem, komuniteti homoseksual është më i prekur se të tjerët, por nuk është e qartë se si shkon infeksioni.

Asnjëherë nuk kemi pasur kaq shumë raste njëherësh dhe nuk e kuptojmë, kjo nuk ka ndodhur kurrë”, tha epidemiologu.

Sipas njohurive mjekësore, infeksioni kërkon kontakt të drejtpërdrejtë me një person të infektuar, ndryshe nga Covid-19.

Video e ditës