Bekteshi: Analizat kanë përfunduar, çmimet e frutave dhe perimeve ngrihen, tregtarët e këtyre produkteve vendosin marzhe deri në 200%

Foto: Qeveria e RSM

Dje kanë përfunduar analizat për ngrirjen e çmimeve të pemëve dhe perimeve, tha ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi para fillimit të Kryesisë Qendrore të BDI-së. Ai theksoi se është përcaktuar se si disa tregtarë në muajin mars kanë vendosur marzhe për disa produkte fruta-perimesh deri në 200%.

“Propozimi i Ministrisë së Ekonomisë do të jetë ngrirja apo përcaktimi i çmimeve më të larta të pemëve dhe perimeve, do të mbulohen më shumë se 10 produkte fruta-perimesh, duke marrë parasysh të dhënat për muajin mars, ku fatkeqësisht u konstatua se disa tregtarët e këtyre llojeve të produkteve kështu që ata kishin marzhe të mëdha deri në 100% dhe 200%. Informacionet tona janë se prodhimi vendas do të rritet deri në fund të prillit dhe në fillim të majit dhe sigurisht kjo do të ketë një efekt pozitiv.Ministria e Ekonomisë në bashkëpunim me institucionet e tjera po monitoron të gjitha zhvillimet në fushën e çmimet në baza ditore, dhe ne do të bëjmë maksimumin në interes të konsumatorëve dhe qytetarëve, veçanërisht në muajin e Ramazanit dhe në prag të festave të Pashkëve”, tha Bekteshi.

Ai shtoi se tregtimi i pemëve dhe perimeve është pak më specifik, ku vendosen marzhe më të mëdha, por nuk mund të jenë deri në 200%.

“Pra sa i përket produkteve të tjera tashmë i kemi publikuar të gjitha analizat, ndoshta do të mbajmë një konferencë për media në Qeveri, ku përmes një prezantimi do ta informojmë publikun për çmimin mesatar, i cili ishte veçanërisht në muajin mars. dhe qytetarët dhe ju vetë, duke pasur parasysh se i dini se cilat janë çmimet, mund të bëni një krahasim vetë. Por tregtimi i pemëve dhe perimeve bëhet ndryshe nga produktet e tjera, sepse afati është shumë më i shkurtër, marzhi është gjithmonë më i lartë, por nuk mund të jetë deri në 200%, tha Bekteshi.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës