Bekteshi e “varrosi” Stojanovskin nga DPMNE: “Kur nuk jam në foltore, ju pyesni a ka ndonjë fotovoltaik për VMRO-në”

Kreshnik Bekteshi
Kreshnik Bekteshi / Foto: Facebook, Kreshnik Bekteshi

Deputeti Bojan Stojanovski nga VMRO-DPMNE në seancën e sotme parlamentare për çështje parlamentare nga kryeministri Dimitar Kovaçevski kërkuan shpjegim për rritjen e çmimit të energjisë elektrike.

“Elektriciteti do të jetë më i shtrenjtë në katër blloqe, mesatarisht 7,4 për qind. “Nuk flitet për konsumatorë të vegjël dhe do të ketë rritje enorme të çmimeve”, tha Stojanovski, sipas SDK.mk, duke kërkuar një shpjegim për këtë.

Kovaçevski u përgjigj:

“Punonjësit e sektorit publik duhet të kenë paga më të larta, por dialogu duhet të bëhet në tri tema: Ofrimi i shërbimeve më të larta për punëtorët, qytetarët që punojnë për t'i siguruar ata dhe ne këtu për të marrë paga. Pastaj kthehemi te K-15, një metodologji e listës së pagave, për të zbuluar më në fund pse drejtuesit e ndërmarrjeve publike marrin paga misterioze sa presidenti i shtetit, edhe në ata që punojnë me humbje. “Tash e tutje do të vendoset një metodologji për të mos dhënë mëngë.

Ministri i Ekonomisë foli për rritjen e çmimit të energjisë elektrike Kreshnik Bekteshi dhe tha se do të përgjigjet në gjuhën maqedonase, që të mos ketë problem me përkthimin. Ai citoi dispozita ligjore ku thuhet se komunat janë përgjegjëse për prodhimin dhe shpërndarjen e ngrohjes, shkruan SDK.mk.

“Do t’i rikthehem rrymës, se Bojani kur nuk jam në podium më pyesni: “Po mirë, a ka ndonjë impiant fotovoltaik për VMRO-në?”, tha Bekteshi duke shkaktuar reagime të dhunshme nga opozita.

Ministri më pas i tha Stojanovskit se kryebashkiakët e tyre kishin shkaktuar 30 milionë euro dëm në sistemin energjetik të vendit në gjashtë muajt e parë të qeverisjes së tij. Komuna e Manastirit ia ka dhënë ndriçimin rrugor një kompanie nga Zabeni, ka lexuar vendimet Bekteshi.

“Ju e dini shumë mirë që ky dëm bëhet në kurrizin e qytetarëve. Pra, dilni këtu dhe thoni që çmimi i energjisë elektrike është shumë i lartë. Çmimi i energjisë elektrike është rritur vetëm në bllokun e katërt, për njerëzit tuaj shumë të afërt, që konsumojnë 36 megavat në muaj. Ata ngrohin pishina, gërmojnë kriptomonedha. Ti e di kush është ai, J. K., dhe nuk është Jelena Karleushaa ajo që të financon. Dhe sot po protestoni pse po mbrojmë qytetarët nga blloku i parë, i dytë dhe i tretë. Të konsumosh 36 megavat energji elektrike në muaj është 86 herë më shumë se sa një familje mesatare maqedonase në vend. “Prandaj do të paguajë rrymën më të shtrenjtë, sepse ka mundësi”, tha Bekteshi.

Video e ditës