Shenjat nga “Grupi i Zjarrit”: Do të veprojmë si fraksion, ministrat e BDI-së uzurpuan partinë

Foto: Shtypi i Lirë

Krerët e të ashtuquajturit “Grupi i Zjarrit” lanë seancën e Kryesisë Qendrore të BDI-së. Ata njoftuan se do të veprojnë si fraksion, siç tha ai Blerim Bexheti Sekretarit organizativ të partisë, dallimet janë të mëdha si në aspektin organizativ brenda BDI-së, por edhe në debatin për objektivat programore. Ai u ankua se brenda BDI-së nuk kanë pasur mundësi reale për debat dhe janë përdorur standarde të trefishta për disa çështje të njëjta dhe të ngjashme.
Nga sot do të kemi qëndrimet tona, sepse do të veprojmë si fraksion brenda BDI-së, ka treguar Bejeti.

“Meqenëse kemi dallime, do të kemi veprimin tonë politik sepse besojmë se ministrat me vendimet e tyre e kanë uzurpuar partinë. Cila është kompetenca e partisë kalon në kompetencën e anëtarëve të Qeverisë, dhe të qartësojmë këtu, nuk janë vetëm çështjet e personelit, këto janë ende çështje të rëndësishme, por po flasim edhe për përcaktimet programore të BDI-së. . A do të jemi në organet e partisë?, për këtë nuk kemi zgjedhur organ tjetër, do të veprojmë si fraksion, sigurisht do të informojmë të gjitha bazat dhe strukturat me të cilat këto ditë do të gjejmë mënyrën të mblidhemi për të informuar. të gjitha strukturat sepse janë të shumta dhe do të vazhdojmë të ndërtojmë qëndrime për tema politike, si dhe ato ekonomike dhe sociale, tha Bejetti.

E majta e “zjarrtë” duke theksuar se nuk janë shkarkuar dhe seanca e Kryesisë Qendrore të BDI-së ende po vazhdon.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës