Foshnja e rrëmbyer nga GTC ishte vetëm shtatë ditëshe, prindërit ia lanë ta mbante rrëmbyesit

GTC / ilustrim Foto: Sloboden pechat/ D. Mitreski

Prokurori publik nga Prokuroria Themelore Publike Shkup ka lëshuar urdhër për zhvillimin e procedurës hetimore kundër 28-vjeçares nga Shkupi e dyshuar për veprën penale-“rrëmbim” dhe ka dorëzuar propozim për caktimin e masës së paraburgimit te gjyqtari i procedurën paraprake nga Gjykata Themelore Penale Shkup.

Në rastin që tronditi opinionin, e reja rrëmbeu një foshnjë nga para një marketi në Qendrën Tregtare të qytetit, pas së cilës tentoi të arratisej, por u kap pas disa orësh në Gjorçe Petrov.

Tashmë prokuroria ka ndarë detaje të rastit: foshnja ishte vetëm shtatë ditëshe dhe prindërit ia lanë rrëmbyesit që ta ruanin teksa bënin pazar në treg.

“Më 16 gusht, në bodrumin e Qendrës Tregtare të Qytetit – Shkup, i dyshuari ka rrëmbyer një të mitur – një të porsalindur e cila ishte vetëm shtatë ditëshe. I dyshuari ka ofruar ndihmën e prindërve të foshnjës për të shkuar në Poliklinikën e Bit Pazarit. Në City Mall i kanë kërkuar të dyshuarit që ta mbajë foshnjën derisa të blinin ushqime, pas së cilës ajo është larguar me të. Ajo ka shkuar me taksi për në Gjorçe Petrov, e më pas në shtëpinë e saj, ku policët kanë arritur ta gjejnë dhe ta marrin me vete. Me veprime të tilla, i dyshuari i ka penguar prindërit të qëndrojnë me të porsalindurin e tyre për më shumë se katër orë, si dhe ka shkaktuar rrezikun e rrezikimit të shëndetit të foshnjës”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Prokurori publik kompetent i ka dorëzuar gjyqtarit të procedurës paraprake të Gjykatës Themelore Penale Shkup propozim për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të dyshuarës, për shkak se ekzistojnë rrethana që tregojnë rrezik për arratisje, si dhe frikë se ajo do të gjykohet. për të fshehur gjurmët e krimit dhe për të penguar hetimin e saj.

Video e ditës