Biden: SHBA së shpejti do të dërgojë trupa në Evropën Lindore

Putin Biden Ukrainë Rusia
Vladimir Putin, Joe Biden / Kolazh: Free Press. - Ivan Samarxhiev

Presidenti Amerikan Joe Biden tha mbrëmë vonë se "Së shpejti" do të dërgojë një numër të vogël të trupave të saj në Evropën Lindore për shkak të tensioneve me Moskën për Ukrainën.

- Së shpejti do të dërgoj trupa amerikane në Evropën Lindore dhe në vendet e NATO-s. Jo shumë, u tha presidenti amerikan gazetarëve teksa doli nga avioni pasi u kthye nga një udhëtim në Pensilvani.

Shtetet e Bashkuara kanë tashmë 8.500 trupa gati për të forcuar forcat e NATO-s.

Biden përsërit se kjo nuk ka të bëjë me dërgimin e trupave amerikane në Ukrainë, e cila nuk është anëtare e Aleancës

Dërgimi i trupave në vendet lindore përfaqëson një mjet shtesë për të ushtruar presion ndaj presidentit rus Vladimir Putin, të cilin Shtetet e Bashkuara besojnë se mund të pushtojnë Ukrainën muajin e ardhshëm.

Britania vendosi të hënën të forcojë sanksionet kundër Rusisë

Video e ditës