FOTO+VIDEO | Biden bëri thirrje për unitet në Ditën e Pavarësisë së SHBA

Joe Biden / 4 korrik 2022 / Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Me rastin e festimit të Ditës së Pavarësisë së Shteteve të Bashkuara, Presidenti amerikan Joe Biden theksoi se liritë elementare janë të kërcënuara, andaj ai u bëri thirrje qytetarëve që të bashkohen dhe të "patriotizëm parimor" kur vendi po përballet me sfida ekonomike dhe ndarje kombëtare.

“Nga thellësitë më të thella të krizave tona më të këqija, ne jemi ngritur gjithmonë në lartësi më të mëdha. Ne jemi testuar më parë, ashtu siç po testohemi sot, por nuk kemi dështuar kurrë sepse nuk jemi lëkundur kurrë nga besimet dhe premtimet thelbësore që përcaktojnë këtë komb”, tha Biden në një deklaratë nga Shtëpia e Bardhë.

Joe dhe Jill Biden / 4 korrik 2022 / Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Siç shton ai, ekonomia amerikane po rritet, por jo pa vështirësi. Liritë ishin të kërcënuara, si brenda ashtu edhe jashtë vendit.

Ai bëri thirrje për unitet pavarësisht ndarjeve aktuale në komunitetin amerikan. Biden i kërkoi kombit të "përkushtohet ndaj patriotizmit parimor".

Dita e Pavarësisë - 4 korriku, këtë vit shënohet nën hijen e vendimeve të Gjykatës së Lartë për abortin dhe armatimin, si dhe për rritja e dhunës me armë dhe të shtënave masive në Çikago, por edhe për hetimin në lidhje me rolin e ish-presidentit Donald Trump në trazirat në Kongres të 6 janarit dhe inflacionin e lartë.

Burimi: MIA

Video e ditës