Biden nënshkruan projektligjin për të nxitur prodhimin e çipave në SHBA

Joe Biden / Foto: EPA-EFE / MICHAEL REYNOLDS

Presidenti i SHBA Joe Biden nënshkroi sot një projektligj prej 280 miliardë dollarësh për të inkurajuar prodhimin vendas të teknologjisë së lartë, pjesë e përpjekjeve të administratës së tij për të rritur konkurrencën e SHBA kundër Kinës.

Ligji është një pjesë kyçe e agjendës ekonomike të Biden për të nxitur investimet në industrinë e gjysmëpërçuesve të SHBA-së, në mënyrë që të zvogëlohet varësia e SHBA nga furnizimet teknologjike nga Kina.

E ardhmja e industrisë së çipave do të bëhet në Amerikë, tha Biden sot në ceremoninë zyrtare.

Projektligji parashikon 52 miliardë dollarë për të nxitur sektorin e çipave kompjuterikë në SHBA.

Projektligji ishte në punë për më shumë se një vit përpara se të kalonte të dyja dhomat e Kongresit në fund të muajit të kaluar.

Shtëpia e Bardhë përmendi sot se Micron, prodhuesi kryesor amerikan i çipave, do të shpallë një plan prej 38 miliardë dollarësh për të rritur prodhimin vendas të çipave memorie.

Gjithashtu u njoftua se "Qualcomm" dhe "GlobalFoundries" do të prezantojnë zgjerimin e fabrikës së çipave në Nju Jork.

Administrata gjithashtu e ka portretizuar vazhdimisht ligjin si një komponent të rëndësishëm për të kundërshtuar ndikimin e Kinës dhe për të siguruar që SHBA mund të ruajë një avantazh konkurrues ndaj Pekinit, veçanërisht në prodhimin e gjysmëpërçuesve.

Video e ditës