Biden u bëri thirrje autoriteteve siriane të lirojnë gazetarin amerikan Austin Tice

Joe Biden
Joe Biden / Foto: EPA-EFE / MICHAEL REYNOLDS

Presidenti Joe Biden bëri një deklaratë në përvjetorin e zhdukjes së gazetarit dhe ish-marinsit amerikan, Austin Theis, i cili u rrëmbye në Siri dhjetë vjet më parë.

Siç theksoi Presidenti i Shteteve të Bashkuara, "gazetari investigativ Tice vuri kapelën dhe u nis për në Siri, për t'i treguar botës koston e vërtetë të luftës. Ne e dimë se ai është në robëri të regjimit sirian”.

Kreu i Shtëpisë së Bardhë përmendi thirrjet e përsëritura drejtuar autoriteteve në Siri për të liruar gazetarin amerikan dhe tregoi se Shtetet e Bashkuara "e dinë me siguri" se qeveria siriane po mban në robëri Thais.

- Në përvjetorin e dhjetë të rrëmbimit, po i bëj thirrje Sirisë që t'i japë fund kësaj dhe të ndihmojë në sjelljen e Tyce në shtëpi. Administrata ime nuk ka prioritet më të lartë se kthimi i amerikanëve që mbahen peng ose të burgosur gabimisht jashtë vendit. Ne duhet t'i kujtojmë ata me emër, t'i mbajmë në zemrat dhe mendimet tona dhe ta bëjmë kthimin e tyre në shtëpi një prioritet, tha Biden.

Presidenti shprehu mbështetjen dhe shpresën për familjen e Tice.

- Dhjetë vjet, edhe kjo është shumë e gjatë.

Video e ditës