D TSHMIA AUDIO Valentina Pesic: Në spitalin modular të Kumanovës ata morën ryshfet për të veshur gjyshin tim që vdiq!

Foto: arkivi privat

Pasi gjyshi i saj vdiq në spitalin modular të Covid në Kumanovë, mjekët ndihmës kërkuan një ryshfet prej 3 mijë denarë për ta veshur atë, dhe spitali nuk e lejoi familjen të zgjedhë se cila kompani funerali do ta dërgojë të ndjerin në pushim të përjetshëm, dëshmon për "Falas Shtypi "Kumanovo Valentina Pesic. Sipas Pesic, spitali pohoi se kishte bashkëpunuar vetëm me një kompani funerali dhe se funerali dhe pjesa e protokollit në lidhje me largimin e të ndjerit nga ndërtesa e spitalit duhej të bëhej ekskluzivisht përmes asaj kompanie funerali.

Siç kemi mësuar, Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor (SSHI) do të përfshihet në këtë rast, sepse veshja e të ndjerit në qendrat e covid nuk lejohet.

- Ata na thanë se ne duhet t'u paguajmë atyre 3 mijë denarë paraprakisht për të veshur gjyshin tim. Nëna ime pyeti nëse mund të jepte dy mijë denarë, sepse ajo nuk mbante më shumë para me vete për momentin. Ata e refuzuan atë. Pastaj u thamë atyre se funerali do të vishej nga gjyshi im. Dhe ata refuzuan. Na thanë se do të thërrisnin një kompani funerali, se kishin bashkëpunuar vetëm me një dhe se askush tjetër përveç tij nuk i kishte nxjerrë të vdekurit nga arkivoli. "Ne ishim të hutuar, por për shkak se ishim të tronditur, nëna ime më dha dy mijë denarë, dhe ata as nuk konfirmuan që ajo kishte paguar," tha Pesic për Sloboden Pecat.

Redaksia jonë boton materialin e plotë audio të dëshmisë së saj më poshtë. Në të, ajo tregon përmes lotëve se gjyshi i saj vdiq pa ujë dhe ushqim.

D LGJONI D TSHMIN AUDIO P FR KOOMB KTU:

 

Drejtoresha e spitalit, doktor Snezana Zaharieva, u trondit nga ngjarja. Ajo i tha Sloboden Pecat se do të paraqiste padi penale për të zbuluar se kush kërkonte ryshfet në spital, dhe theksoi se urdhri i saj personal ishte të shfaqte (dhe u treguan) të gjithë numrat e telefonit nga të gjitha shtëpitë e varrimit në qendrën covid kështu që familja të zgjedhë.

Për të, është absolutisht e papranueshme dhe një shkelje e reputacionit të klinikës të favorizosh çdo kompani funerali. Ajo njoftoi sanksione nëse pretendimi i bashkëbiseduesit tonë vërtetohet se është i vërtetë.

- Unë do të pyes për të gjitha mundësitë ligjore për të parë se cilat mundësi janë në dispozicionin tim, unë personalisht do të angazhohem në këtë rast, tha Dr. Zaharieva.

Video e ditës