Atanasoski: Zgjedhjet mund të priten deri në fund të vitit nëse ende nuk hiqet vetoja bullgare

Blagojce Atanasoski, Foto: Ekran i shtypur - Brifing i mëngjesit

“Pas zgjedhjeve lokale dhe fitores së madhe që arritën në këto zgjedhje, janë me nxitim për zgjedhje të përgjithshme, sepse duan të kapin momentin dhe të fitojnë pushtetin qendror”, tha ai. politologu Blagojçe Atanasoski, duke komentuar kërkesën e opozitës për zgjedhje të parakohshme parlamentare.

- Padyshim që opozita pas zgjedhjeve lokale dhe fitores së madhe që arritën në këto zgjedhje po nxitojnë për zgjedhje të përgjithshme, sepse duan të kapin momentin dhe të fitojnë pushtetin qendror. Shumë e interpretojnë këtë si frikën e opozitës se pas dy vitesh e gjysmë në zgjedhjet e rregullta, mund të përballen me pakënaqësi me politikat e kryetarëve të tyre në nivel lokal, sepse ende në përgjithësi, rezultatet në politikën lokale do të të jetë i “rënduar” i opozitës aktuale. Nga ana tjetër, edhe partitë e vogla kanë pritur momentin politik për të përmbushur kërkesën e tyre për një zonë zgjedhore pa prag zgjedhor, duke e kushtëzuar me pjesëmarrjen e tyre në qeverisje, pasi ato janë vendimtare për mbijetesën e kësaj qeverie. Zgjedhjet deri në fund të vitit mund të priten nëse nuk hiqet vetoja nga Bullgaria dhe ne jemi ende të bllokuar në rrugën drejt integrimit evropian, sepse kjo është çështja kyçe e politikës së brendshme dhe të jashtme që mund të shkaktojë të njëjtën gjë. për të neutralizuar atmosferën në skenën politike me ngarkesë negative dhe për të provokuar zgjedhjet, tha Atanasoski për shtypin e lirë.

Ndryshe, shton ai, Detyra e opozitës është të përsëritet si papagall dhe të kërkojë zgjedhje dhe t'i japë rezultate qeverisë, nëse ka shumicën e nevojshme parlamentare.

- Unë nuk e shoh këtë si krizë politike, aq më tepër që qeveria sapo është formuar dhe mandati i saj ka filluar, madje jemi herët në njëqind ditët e para, që u jepen zotërinjve si një afat në të cilin mund të marrin frymë politikisht. tha Atanasoski.

Video e ditës