Arsovska: Vettingu është duke u zhvilluar në qytetin e Shkupit

Që në fillim të mandatit tim ka nisur procesi i vettingut, në mënyrë që administrata e qytetit dhe ndërmarrjet publike të kalojnë një procedurë, në të cilën do të kemi mundësi të ushtrojmë kontroll më të madh në fushën e parandalimit të sjelljeve korruptive, thotë ai në një intervistë për MIA-n. kryetarja e Shkupit Danela Arsovska. Sipas saj, një nga mënyrat më të mira për t'u përballur me korrupsionin është transformimi në fushën e dixhitalizimit dhe reduktimi në minimum i faktorit njerëzor në vendimmarrje për proceset kyçe për qytetarët.

Arsovska thotë se filluan me një sërë procesesh, të cilat çojnë në atë drejtim dhe përmendi projektin Smart Shkupi, planet që të gjitha proceset të digjitalizohen, gjë që, siç theksoi, do të zvogëlojë mundësitë për korrupsion.

Për mënyrën se si do të vazhdojë t'i zbatojë politikat e saj, duke pasur parasysh mosmarrëveshjet e saj me këshilltarët e partisë VMRO-DPMNE, të cilët e mbështetën kandidaturën e saj, por më pas erdhën dallimet dhe përplasjet e hapura edhe me liderin e partisë, ajo thotë se është zgjedhur nga qytetarët. si dhe këshilltarët nga të gjitha partitë politike dhe se si ajo ashtu edhe ata janë përgjegjës para qytetarëve për atë që kanë premtuar para se të vijnë në këto pozita.

Në të gjithë turbulencat politiko-urbane, krizën ekonomiko-energjetike, kërcënimet dhe pretendimet se nuk do ta zgjasë dot mandatin deri në fund, ajo thotë se nuk do të dorëzohet dhe se do të qëndrojë për shkak të parimeve që ka. personalisht beson në.

Arsovska thekson se një vit pas marrjes së detyrës kanë filluar projekte të rëndësishme për qytetarët, me fokus të veçantë në mjedis dhe planifikim hapësinor dhe në drejtim që Shkupi të jetë vend human dhe në përputhje me dëshirat dhe kërkesat e qytetarët.

Nga projektet në vazhdim, kryebashkiaku përmendi si veçanërisht të rëndësishme sigurimin e transportit publik funksional, efikas dhe miqësor ndaj mjedisit, së bashku me aktivitetet që synojnë zgjidhje sistematike të problemeve që lidhen me ndotjen.

“Përkundër faktit që kemi ndërmarrë një numër realisht serioz të aktiviteteve në këtë drejtim, ne shohim se përderisa nuk kemi një grup masash plotësuese për eliminimin e ndotjes, është shumë e vështirë të zgjidhet, tha Arsovska.

Në lidhje me punën e saj pas një viti në postin e kryetarit, ajo flet edhe për pastrimin e deponive ilegale, punën e administratës së Qytetit të Shkupit dhe se si planifikon t'i realizojë projektet që i ka premtuar në programin e saj zgjedhor. .

Kryetarja Arsovska në një intervistë për MPB-në flet edhe për çështjet lidhur me shkarkimin e saj nga posti i presidentit në BNJVL, transportin publik, kaosin ndërtimor në kryeqytet, zhvillimet e fundit në MKK...

MPB nesër do ta publikojë video intervistën e plotë me kryetaren Arsovska.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës