Arsovska: Duhet gjetur një zgjidhje me kompanitë private, por jo në dëm të Shkupit

- Besoj se duhet të diskutohet për operatorët privatë të autobusëve dhe të gjendet një zgjidhje për të gjitha problemet, por kjo në asnjë rast nuk duhet të jetë në dëm të qytetit të Shkupit, dhe qyteti dhe Shkupi kanë pësuar dëme të rënda. veprimet dhe sjelljet e tyre, tha ai.Kryetarja e Shkupit Danela Arsovska në një intervistë për MIA.

Ajo thotë se oferta e qytetit për të punësuar operatorë privatë përmes thirrjeve publike ishte në interesin më të mirë të të gjithëve, por duke qenë se askush nuk ka aplikuar tek ata, kjo temë, sipas saj, tashmë është mbyllur.

- Kemi publikuar thirrje publike në të cilat kemi thirrur të gjithë ata që kanë qëllim dhe që deklarojnë se kanë punuar me ndershmëri më parë dhe kanë kryer aktivitetin e tyre me ndershmëri dhe tani t'i qasen dhe të mund ta bëjnë me ndershmëri punën në të cilën praktikisht kanë investuar. ose investuar për ta kryer atë si aktivitet. Mirëpo, për fat të keq, asnjëri prej tyre nuk u inkurajua, nuk u paraqit në atë thirrje publike, kështu që konsideroj se kjo temë është mbyllur, theksoi Arsovska.

Në lidhje me atë se a do të kërkohet ende zgjidhje apo transportuesit do të mbesin dëme kolaterale në gjithë rrëfimin, Arsovska thotë se para se të shkaktohet gjithë kaosi në qytet është dashur të merren parasysh pasojat për të gjithë qytetarët e Shkupit.

- Për shkak se dikush me vetëdije i solli në gjendjen në të cilën janë, tani ne kemi një sfidë të krijuar me vetëdije në Qytetin e Shkupit, me të cilën JSP po mundohet ta trajtojë dhe të çojë në faktin se ne kemi shërbime para së gjithash cilësore për qytetarët e Shkupit. zona e transportit publik, shtoi Arsovska.

Ajo thekson se në këtë moment Qyteti i Shkupit është i fokusuar në gjetjen e një zgjidhjeje të sistemit cilësor dhe përgatitjen e një reforme në transportin publik, e cila, sipas saj, duhet të jetë diçka që do të mbulojë të gjithë qytetin dhe të gjitha vendet ku ndodhet tani ose rrallë. ose aspak.autobusët qarkullojnë. Arsovka, duke theksuar se më shumë se 40 vjet nuk është bërë një studim i komunikacionit në qytet, Arsovka thotë se shkupjanëve duhet t'u ofrohet një koncept që do të zgjidhë në mënyrë të përhershme gjithçka që kanë pasur si problem apo sfidë.

Në lidhje me vendimin e këshillit të qytetit që të mos e mbështesë propozimin për huazim të Qytetit të Shkupit për blerjen e autobusëve të rinj ekologjikë, Arsovska konsideron se në këtë rast përgjegjësia bie mbi këshilltarët, të cilët i bëjnë ato “frena” të një politike. natyrës.

- Nuk besoj se dikush nga ata këshilltarë personalisht mendon se nuk është mirë që Shkupi të ketë transport publik efikas dhe miqësor ndaj mjedisit, tha Arsovska, duke shprehur bindjen se në seancën e ardhshme të Këshillit të qytetit, e cila duhet të mbahet në fund. të këtij muaji këshilltarët do ta përkrahin atë propozim dhe se deri në fund të vitit do të mund ta realizojë premtimin e dhënë Shkupit për sigurimin e autobusëve ekologjikë.

Kryetarja Arsovska në intervistë për MPB-në flet edhe për çështjet që kanë të bëjnë me shkarkimin e saj nga posti i presidentit në BNJVL, sfidat dhe problemet e shkaktuara nga mungesa e mbështetjes nga Këshilli, si dhe kaosi ndërtimor në kryeqytet, e fundit. zhvillimet ne MKC..

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës