Arsovska sugjeron që nxënësit e shkollave të mesme të hipin në autobus falas gjatë gjithë verës

Foto: MIA

Qyteti i Shkupit planifikon të prezantojë transport falas për gjimnazistët gjatë pushimeve verore, në mënyrë që ata të mund të kryejnë më lehtë aktivitetet jashtëshkollore.

Këshilltarët e këshillit bashkiak do të mund të deklarohen pro vazhdimit të seancës së fundit propozimin e kryetares Danela Arsovska për ndryshimin e Programit për aktivitetet e Qytetit të Shkupit në fushën e arsimit të mesëm në vitin 2022, ku një nga ndryshimet e propozuara është transporti falas për nxënësit e shkollave të mesme.

Pra, për organizimin dhe zbatimin e transportit shkollor falas, në vend të 42 milionë denarë të paraparë, propozohet të ndahen 92 milionë, gjegjësisht 50 milionë denarë më shumë, të cilat, siç thuhet, do të siguroheshin nga disa zëra nga buxheti i qytetit.

Në këtë mënyrë me mjete nga Buxheti themelor i Qytetit të Shkupit mundësohet shfrytëzimi i transportit publik falas për të gjithë nxënësit e shkollave të mesme të qytetit të Shkupit gjatë gjithë pushimit veror. Transporti falas i studentëve do të përmirësojë dhe lehtësojë kryerjen e aktiviteteve të shumta jashtëshkollore të studentëve, detyrimet e tyre për të ndjekur trajnime praktike, për mësime plotësuese dhe përgatitore dhe për aktivitete të tjera sportive dhe nevoja lëvizjeje. Në të njëjtën kohë, ky projekt e lehtëson edhe më tej barrën mbi buxhetin familjar të të gjithë nxënësve të regjistruar në shkollat ​​e mesme të qytetit të Shkupit - thuhet në shpjegimin e ndryshimeve të propozuara në Program.

Me këtë ndryshim, shuma e përgjithshme e planifikuar në sferën e arsimit të mesëm do të ndryshojë nga 82 denarë në 600 denarë, prej të cilave 000 milionë do të ndahen për transport falas.

Video e ditës