VIDEO: Arsovska mohon shtetësinë bullgare: Nuk do të jap dorëheqje, le të japë dorëheqjen Zaev të hënën

Danela Arsovska / Foto: Ekrani printues

“Këto akuza i kam mohuar plotësisht dhe jo vetëm Shkupi, por e gjithë Maqedonia e di se ata që shitën interesat kombëtare maqedonase tani, dy ditë para zgjedhjeve, dolën me akuza që nuk mund t'i vërtetoj me procedurë të shpejtë. dhe e bëjnë sepse unë nuk kam qenë as burri as gruaja që i kam bërë të deklarojnë se nëse e humbin Shkupin do të humbasin karrierën politike dhe funksionet e tyre”, tha kandidatja e pavarur për kryetare të Shkupit, Danela Arsovska. për akuzat nga LSDM se ajo ka nënshtetësi bullgare.

- Shkupianët dhe maqedonasit nuk e kanë kujtesën e shkurtër dhe e dinë se kush janë ata që i kanë shitur interesat kombëtare maqedonase. Ky është një hap tjetër për të demonstruar dobësinë e dikujt.
Ata gënjejnë marrëzisht për të shpëtuar karrierën dhe funksionet e tyre - tha Arsovska.

Ajo shpjegoi se nuk e mbante kurrë emrin Daniela. Ajo thotë se ka lindur si Danela Jovanovska dhe se më shumë se 20 vite është Danela Arsovska. Emri i saj është pas gjyshit të saj dhe danezit që është maqedonas.

- Unë kam lindur në Shkup dhe kam qenë në Shkup gjithë jetën, kam një familje këtu që po sulmohet marrëzi, duke filluar nga prindërit, burrin, djalin. Besoj se Shkupianët e dinë se kjo çmenduri që po ndodh tani dhe ky sulm personal që po përjetoj nga njerëzit që për 5 vite më kërkuan këshilla ekonomike dhe u ulën në tavolinë me mua dhe tani thonë se jam një element antishtetëror. Njerëzit e dinë se kjo nuk është e vërtetë. Unë tashmë kam bërë padi, por tani padia nuk do të jetë pa kompensim dhe të gjitha mjetet që do t'i marr do t'i dhuroj, por jo për një parti politike siç gënjejnë - tha Arsovska.

Ajo shton se po të kishte bërë diçka të gabuar në të kaluarën, nuk do të kishte vrapuar në një garë ku do të sulmohej, siç thotë ajo, nga njerëz kaq të vrazhdë që gënjejnë vazhdimisht dhe nuk mund të mbajnë të njëjtin mendim për dy ditë pasi thonë. atë.

- Shkupanë, ju lutem, nëse doni humanizëm, përkrahni një njeri për qytetin e Shkupit, sepse unë kam dy armiq, atë që nuk bëri asgjë për Shkupin, dhe nga ana tjetër kam një armik të ri që u shfaq sot dhe do. të them se tek unë ka një element antishtetëror. Na vjen keq, por i shitët interesat kombëtare maqedonase. Unë jam Danela Arsovska, kryetare e Shoqatës së Odave Ekonomike të Maqedonisë dhe nuk e kam shitur emrin tim. Nuk i kam detyruar të thonë se do të japin dorëheqje dhe do të largohen nga Qeveria nëse humbin Shkupin. Dhe ata do ta humbin Shkupin sepse unë jam njeri më i mirë - tha Arsovska.

Arsovska njoftoi se do të marrë të gjitha masat për t'u mbrojtur nga, siç tha, gënjeshtarët dhe se do të konsultohet me ekspertët më të mirë juridik.

Kërkesës së kryeministrit Zoran Zaev për tërheqjen e kandidaturës për shkak të shtetësisë bullgare, Arsovska u përgjigj:

- Zaev do të bëjë gjithçka për të shpëtuar karrierën e tij politike. Fillimisht duhet ta tërheqë Shilegovin se nuk ka dorëzuar asgjë. A më kërkojnë të dal në pension tani? Kur të vijë kryeministri atje për t'u frikësuar nga një grua, le të mendojë mirë dhe le të japë dorëheqjen pas të hënës. Jam nga Shkupi, maqedonas, kam 42 vjet që jetoj këtu. Unë nuk tërhiqem. Dhe kam në plan të provoj gjithçka nga i pari tek i fundit.

Video e ditës