Arsovska duhet të ndryshohet, jo vetëm nga BNJVL

Aneta Stojkovska / Foto: Free Press

Kryetarja e bashkisë ka edhe tre vite në mandatin e saj, kohë të mjaftueshme për të ndryshuar marrëdhëniet dhe sa më shumë që të jetë e mundur për të dalë nga balta. Dhe së fundi, të punohet për ta bërë Shkupin një qytet të bukur dhe modern, siç premtoi.

Për herë të parë që nga ekzistenca e Bashkësisë së Njësive të Vetëqeverisjes Lokale, kryetari i saj është zëvendësuar para skadimit të mandatit. Që nga viti 2005, me propozim të VMRO-DPMNE-së, personi i parë në këtë organ është gjithmonë kryetari i Qytetit të Shkupit dhe detyra e tij është të përfaqësojë interesat dhe të avokojë për zgjidhjen e problemeve të të gjitha komunave në vend.

Danela Arsovska ka “nderin” të jetë e para – e shkarkuar. Atë që nuk mund t'i ndodhë në nivelet tjera, gjegjësisht as këshilltarët dhe as qytetarët nuk mund ta ndryshojnë deri në zgjedhjet e ardhshme lokale, ajo e ka përjetuar në BNJVL, ku ndryshimi bëhet me votim të thjeshtë, në të cilin vendos shumica.

Nëse kjo do t'i vërë njollë të errët BNJVL-së apo jo, siç komentojnë disa ekspertë, koha do të tregojë, por në këtë moment është domethënëse që kryetarja më në fund është kuptuar se është e zëvendësueshme dhe se kryeneçësia dhe arroganca me të cilën dëshiron. të "sundosh" nuk janë rruga më e mirë drejt suksesit.

Arsovska, gjegjësisht në emrin e saj Qyteti i Shkupit, me shpejtësi të rrufeshme, derisa opinioni ende nuk kishte dijeni për shkarkimin, akuzoi kryetarët nga LSDM dhe VMRO-DPMNE se e kanë shkarkuar me forca të përbashkëta dhe se në këtë rast koalicioni ndërmjet këto dy u shfaqën në partitë e veprimit. Dhe, natyrisht, në njoftim nuk harruan të thonë se njerëzit që janë më përgjegjës për gërryerjen e shoqërisë maqedonase po e marrin nën kontroll edhe BNJVL-në, si shoqatë e vetme kombëtare dhe organizatë jofitimprurëse, sepse nuk deshën njerëz me vizion, punëtorë, të ndershëm, të pavarur dhe (sigurisht) njerëz që punojnë vetëm dhe vetëm në interes të publikut.

Që ka një lloj koalicioni joparimor kundër kryetarit aktual, pavarësisht se asnjë person nga asnjëra palë nuk do ta pranojë, është më se e dukshme. ka. Tani, kryetarja duhet të pyesë veten se çfarë i bëri të gjithë të kthehen kundër saj. Sepse jo të gjitha mund të na kushtojnë, vetëm një mund të jetë arenë. Ai duhet të përpiqet të shohë pamjen më të gjerë, jo vetëm veten.

Nga kryesimi njëvjeçar i Arsovskës me BNJVL, e vetmja gjë që kujtojmë ishte apeli për ndihmë shtetërore për shkak të faturave të larta të energjisë elektrike të komunave, e më pas kërcënimi se nëse pushteti nuk i ndihmon komunat, do të pasojnë hapa seriozë dhe radikalizimi. (!?). Asnjëherë nuk e kuptuam se çfarë hapash po kërcënonte kryebashkiaku.

Në fakt, jo vetëm që lidhet me BNJVL-në, por e gjithë ajo që është shenjë dalluese e mandatit njëvjeçar të Arsovskës si zonjë e parë e Shkupit, janë debatet me të gjithë ata që nuk mendojnë si ajo, kërcënime me kallëzime penale për të cilat nuk kemi dëgjuar asnjë përfundim. , ndërrime drejtoresh nga ajo është vazhdimisht e pakënaqur, sherre me këshilltarët, me partitë, me transportuesit privatë, akuza se të gjithë janë kundër saj dhe kundër interesave të qytetarëve.

Epo, vetëm Arsovska ka mbetur të mbrojë interesat e qytetarëve dhe për fat të keq, Shkupianët nuk e ndjejnë atë hir. Por ata i ndjejnë, për shembull, pasojat e transportit publik të shkatërruar, sepse kryetari i bashkisë, me të vërtetë, duke i mbrojtur nga autobusët e pistë dhe të vjetër të transportit privat, i la pa ata (një lloj). Këshilltarët, megjithatë, nuk i miratuan paratë e saj për të blerë të reja. E ndërsa të shtypur si sardelet hipin në autobusët e JSP-së, qytetarët duhet të jenë shumë të lumtur që dikush kujdeset për interesin e tyre. E ata që përdorin makinat për transport janë gjithashtu plot gëzim kur ngecin për gjysmë ore në qendër ndërsa rikonstruksioni i rrugës pranë Shtëpisë së Deputetëve vazhdon pafund.

Askush nuk e kuptoi se çfarë po ndodhte me tenderin për trajtimin e impiantit pasi ai kapi në flagrancë drejtorin e “Vodovod”, siç tha vetë. A ka ndonjë raport dhe aq më tepër konfirmim nga institucionet për pastrim për të gjitha akuzat e saj publike ndaj personave të caktuar? Dhe kishte...

Ndoshta ka ardhur koha që Arsovska të “zvogëlojë jetën” dhe më në fund t’i merret punës, të bashkëpunojë me këshilltarët (të cilët janë edhe të zgjedhur nga qytetarët) dhe të punojmë së bashku (seriozisht) për qytetarët. Mjaft me kërcënime, akuza, sensacionalizëm, ndreqje kurbash, drejtësi, drama. Qytetarët e Shkupit zgjodhën kryetar komune, jo prokuror apo auditor.

Arsovska ka edhe tre vite mandat, kohë të mjaftueshme për të ndryshuar marrëdhëniet dhe sa më shumë që të jetë e mundur të përpiqet të dalë nga balta. Dhe së fundi, të punohet për ta bërë Shkupin një qytet të bukur dhe modern, siç premtoi.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës