Arbnb ndalohet përgjithmonë: Nuk ka më festa në akomodimin që keni marrë me qira

Foto: Airbnb

Platforma e marrjes me qira të akomodimit privat "Airbnb“Njoftoi se ndalon përgjithmonë organizimin e çdo partie në akomodimin e marrë me qira përmes tyre. Vendimi i përhershëm për ndalimin e partive vjen pasi Airbnb e mori atë vendim përkohësisht në gusht 2020, si pjesë e një përpjekjeje për të reduktuar mundësinë e përhapjes së koronavirusit.

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i shpërndarë nga Airbnb (@airbnb)

Që atëherë, Airbnb ka parë një rënie prej 44% në normën e raportimit të partive të paautorizuara në krahasim me vitin e kaluar, gjë që ia atribuon atij ndryshimi në politikat e kompanisë. Ata kujtuan gjithashtu se ndërsa shumë bare dhe klube ishin mbyllur për shkak të pandemisë, shumë përdorues të shërbimeve Airbnb po bënin festa në ambiente me qira dhe se donin t'i jepnin fund.

"Me kalimin e kohës, ndalimi i partive është bërë shumë më tepër se një masë e shëndetit publik," tha kompania në një deklaratë. "Kjo ka evoluar në një politikë themelore të komunitetit për të mbështetur nikoqirët tanë dhe fqinjët e tyre," shpjeguan ata.

 

Shiko këtë post në Instagram

 

Një postim i shpërndarë nga Airbnb (@airbnb)

Nëse dikush e shkel këtë rregull, ai do të bllokojë llogarinë e përdoruesit

Kompania shpjegoi se të ftuarit që përpiqen të thyejnë këto rregulla do të përballen me pasoja që variojnë nga pezullimi i përkohshëm deri te heqja e plotë nga platforma. Ai shtoi se më shumë se 6.600 të ftuar ishin pezulluar nga Airbnb në 2021 për përpjekje për të shkelur një ndalim për festime.

Për kujtesë, në fillim të këtij viti, dy adoleshentë u vranë dhe disa njerëz u plagosën në një festë në një pronë të marrë me qira përmes Airbnb në Pittsburgh, Ohio. Airbnb më pas tha se kishte bllokuar llogarinë e personit që kishte rezervuar pronën dhe se ngjarja e paautorizuar ishte organizuar pa dijeninë ose pëlqimin e hostit.

Video e ditës