Muaremi dha dorëheqjen nga posti i drejtorit të Autoritetit të Policisë Financiare

Arafat Muaremi, drejtor i Drejtorisë së Policisë Financiare / Foto: “Shtypi i Lirë” – Dragan Mitreski

Drejtori i Administratës së Policisë Financiare Arafat Muaremi informoi se me dëshirën e tij jep dorëheqje nga pozita e ushtruesit të detyrës së drejtorit të Administratës së Policisë Financiare, duke marrë parasysh vendimin e Prokurorit Publik të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Ljubomir Joveski të fillojë procedura për përcaktimin e përgjegjësisë disiplinore për të tri prokuroret publike dhe të pezullohet Vilma Ruskovska nga pozita e prokurorit publik themelor të Prokurorisë Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit për shkak të veprimeve të kundërligjshme dhe keqpërdorimit të pozitës dhe autoritetit zyrtar.

“Po e marr këtë vendim që opinioni të mos ketë as dyshimin më të vogël për integritetin, paanshmërinë dhe pavarësinë e procedurës, e cila vazhdon të zhvillohet në Prokurorinë Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit”, thuhet në njoftim. thuhet për mediat.nga Administrata e Policisë Financiare.

Administrata gjithashtu thekson se vendimi i sotëm i Prokurorit Publik të Republikës së Maqedonisë së Veriut jep një mesazh të qartë se ligjet duhet të respektohen nga të gjithë dhe se keqpërdorimi i detyrës zyrtare për qëllime personale është i papranueshëm.

Siç informojnë sot nga Prokuroria Publike, prokurori publik i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Ljubomir Joveski, sot ka dorëzuar propozim për inicimin e procedurës disiplinore për përcaktimin e përgjegjësisë së tre prokurorëve publikë, të cilët dyshohet se me dashje dhe në mënyrë të pajustifikueshme kanë bërë një të madh. gabim profesional, duke bërë kështu shkelje të rëndë disiplinore.nga neni 91 paragrafi 6 i Ligjit për Prokurorinë Publike. Në bazë të nenit 81 të Ligjit për Prokurorinë Publike, Joveski ka miratuar edhe Vendim për shkarkimin nga detyra të kryetares së Prokurorisë Themelore Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, Vilma Ruskovska, ndërsa procedura penale ka filluar pas kallëzim penal vazhdojnë.

Video e ditës