Antikorrupsioni ka hapur rast për kontrollin e pasurisë së Besija Iljazit

Besia Ilyazi / Foto: “Shtypi i Lirë” / Dragan Mitreski

Komisioni kundër korrupsionit me iniciativë ka hapur rast për kontrollin e të dhënave për gjendjen pasurore të drejtoreshës ekonomike të Klinikës së Toksikologjisë, Besija Ilyazi, konfirmojnë për “Sloboden Pechat”. Arsyeja pse Antikoruptsiska hap një rast është se ajo ka dorëzuar dy fletë anketuese në të cilat ka shënuar pasurinë e saj - njëra kur ishte këshilltare në Komunën e Tetovës dhe tjetra pasi ishte drejtoreshë ekonomike e Klinikës së Toksikologjisë. Megjithatë, të dhënat në dy pyetësorët nuk janë identike dhe ndërkohë nuk është raportuar ndonjë ndryshim.

Më datë 14, Ilyazi ka dorëzuar në Komisionin Kundër Korrupsionit Deklaratë të Pasurisë dhe Interesave në sistemin e ri elektronik për paraqitjen e deklaratës së pasurisë dhe interesit për pozitën e ushtruesit të detyrës. drejtor organizativ i Klinikës Universitare për Toksikologji Shkup. Sa i përket pyetjes se a është i njëjti person (a është këshilltari nga komuna e Tetovës i njëjti person me Besija Ilyazi, drejtoresha ekonomike e Klinikës së Toksikologjisë), nga inspektimi i EMBG-së, i cili figuron në deklaratat e gjendjen pasurore dhe interesat e paraqitura në DKSK, rezulton se është i njëjti person, përgjigjet Agjencia Kundër Korrupsionit në pyetjet e “Sloboden Pechat”.

Në Komisionin Shtetëror për Parandalimin e Korrupsionit kemi pyetur edhe pse në anketën e publikuar në faqen për pronën e Ilyazit nuk ka asnjë informacion për vlerën e pronës dhe mënyrën e marrjes së pronës. DQVS thekson se pyetësori në fjalë është dorëzuar më 03 për pozitën e këshilltarit të Komunës së Tetovës dhe Ilyazi nuk i ka futur të dhënat në të. Në pyetësorin e ri të datës 2021 shkurt 14, ajo ka dhënë të dhënat e plota.

Në raste të tilla, në përputhje me nenin 92 të Ligjit për Parandalimin e Korrupsionit dhe Konfliktit të Interesit, DHPGJS-ja verifikon vërtetësinë e të dhënave të futura në deklaratën e gjendjes pasurore dhe të interesave në rast se është duke vepruar për një subjekt të caktuar. ose në bazë të planit vjetor të punës. Në periudhën prej datës 03 deri më 2021, për personin në fjalë nuk është hapur asnjë rast, si afat për mundësinë e veprimit ndaj të njëjtit, përkatësisht për fillimin e procedurës kundërvajtëse ndaj të njëjtit, sqarojnë ata. nga atje.

 

 

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës