Sondazh: Shumica e rusëve do të mbështesin një marrëveshje paqeje me Ukrainën

Flamuri i Rusisë / Foto EPA-EFE / ANDREJ CUKIC

Gjashtëdhjetë e pesë për qind e rusëve do të mbështesnin një marrëveshje paqeje me Ukrainën, nëse propozohej nga presidenti rus Vladimir Putin, sipas rezultateve të sondazheve të kryera nga mediat ruse.

Ndërsa sipas rezultateve të një sondazhi të Agjencisë Sociologjike Ruse, 60 për qind e qytetarëve do ta mbështesin Putinin në rast se ai vendos të sulmojë sërish Kievin, dhe më shumë se gjysma e të anketuarve thanë se do të ishin në favor të vazhdimit të konfliktit.

Të dhënat e sondazhit tregojnë se 59 për qind e rusëve besojnë se i ashtuquajturi operacion ushtarak po zgjat shumë, ndërsa 28 për qind e të anketuarve nuk janë dakord.

Rreth 30 për qind e të anketuarve vlerësuan se lufta do të zgjasë edhe një vit.

Video e ditës