Sondazhi: Shumica e amerikanëve mbështesin mbajtjen e maskave në aeroplanë dhe transporte të tjera publike

Megjithatë, shumica e amerikanëve vazhdojnë të mbështesin mbajtjen e maskave për qytetarët që udhëtojnë me avion dhe transport tjetër publik. Këtë ndër të tjera e ka treguar edhe e reja pyetësori i bërë prej Associated Press dhe Qendra për Hulumtime të Marrëdhënieve Publike që thotë se 56% Amerikanët u bëjnë thirrje pasagjerëve në aeroplanë, trena dhe transport publik të mbajnë maska, krahasuar me 24% kundër dhe 20% të cilët thonë se nuk janë as PRO as KUNDËR.

Intervistat e sondazhit të AP u kryen të enjten deri të hënën, pak përpara se një gjykatës federal në Florida të hiqte një urdhër që kërkonte mbajtjen e maskave në aeroplanë dhe në transportin publik.

Linjat ajrore dhe aeroportet hoqën menjëherë urdhrat që pasagjerët të mbanin maska.

Administrata e Sigurisë së Transportit ka ndaluar zbatimin e kërkesës për maska, dhe Departamenti i Drejtësisë tha të martën se nuk do ta apelojë vendimin nëse Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve nuk përcaktojnë se maskimi është ende i nevojshëm.

Në të njëjtën kohë, sondazhi tregon ndarje të gjera partiake për këtë çështje. Në mesin e demokratëve, 80% e mbështesin atë dhe vetëm 5% e kundërshtojnë kërkesën për të mbajtur maska. Në mesin e republikanëve, 45% janë kundër, krahasuar me 33% PRO, dhe 22% nuk ​​votuan për asnjërën.

Mbështetja e vazhdueshme mes amerikanëve për maskat e detyrueshme në transportin publik vjen edhe kur shqetësimet për Covid-19 janë në nivelin më të ulët historik në dy vjet. Vetëm 20% tani thonë se janë shumë ose jashtëzakonisht të shqetësuar se ata, ose një anëtar i familjes, do të infektohen. Kjo është një rënie e lehtë, pasi 25% thanë të njëjtën gjë vetëm një muaj më parë dhe 36% në dhjetor dhe janar, ndërkohë që varianti Omicron ishte ndezur.

Një tjetër 33% tani thonë se janë pak të shqetësuar, ndërsa 48% thonë se nuk janë aspak të shqetësuar se mund të infektohen nga Covid.

Në një sondazh tjetër të AP dhe NOC muajin e kaluar, 44% e amerikanëve ende thanë se shpesh ose gjithmonë mbanin maska ​​​​për fytyrën jashtë shtëpive të tyre, megjithëse kjo është dukshëm më e ulët se 65% e qytetarëve që praktikonin mbajtjen e maskave në fillim të vitit.

Video e ditës