Anita Boškovska dhe Katerina Georgievska janë zgjedhur gjyqtare në Gjykatën Supreme

Foto: MIA

Anita Boshkovska и Katerina Georgievska janë zgjedhur gjyqtarë në Gjykatën e Lartë nga rrethi civil.

Në seancën e sotme të 436-të të Këshillit Gjyqësor, me 74 pikë, gjyqtarja Boshkovska mori dhjetë vota “për” dhe dy kundër, ashtu si e renditura e dyta Georgievska me 68,4 pikë.

Nga qarku civil janë regjistruar pesë kandidatë. Sipas ligjit, Këshilli Gjyqësor i zgjedh gjyqtarët me të paktën tetë vota “po” nga gjyqtarët me të drejtë vote dhe vota nga të renditurit e parë deri në përzgjedhjen e numrit të kërkuar të gjyqtarëve sipas shpalljes së publikuar. Kandidatët e tjerë ishin Elizabeta Dukovska me 64,8 pikë, Roza Georgieva me 55,5 pikë dhe Enver Bejeti me 53,3 pikë.

Nga fusha penale, nga pesë kandidatët e regjistruar Zoran Dimitrievski ka marrë katër vota “për” dhe tetë kundër, Danka Ristova gjashtë vota “për”, gjashtë kundër, Tatjana Dukoska katër vota “për” dhe tetë kundër, Enver Bejeti katër vota”. pro dhe tetë kundër dhe Enver Amzai, gjithashtu katër vota pro dhe tetë kundër.

Kjo është përzgjedhja e parë e gjyqtarëve në një gjykatë më të lartë, sipas kritereve të reja të vlerësimit.

I dashur lexues,

Qasja jonë në përmbajtjen e internetit është falas, sepse ne besojmë në barazinë në informacion, pavarësisht nëse dikush mund të paguajë apo jo. Prandaj, për të vazhduar punën tonë, kërkojmë mbështetjen e komunitetit tonë të lexuesve duke e mbështetur financiarisht Shtypin e Lirë. Bëhuni anëtar i Sloboden Pechat për të ndihmuar objektet që do të na mundësojnë të ofrojmë informacion afatgjatë dhe cilësor dhe Së bashku të sigurojmë një zë të lirë dhe të pavarur që do të jetë GJITHMONË NË ANËN E POPULLIT.

MBËSHTETNI NJË SHTYP TË LIRË.
ME SHUME FILLESTARE 60 DENARË

Video e ditës