Angli: Patologu akuzon sistemin shëndetësor për neglizhencë të shëndetit mendor të fëmijëve për shkak të vetëvrasjes së vajzës 14-vjeçare

Adoleshenti Robin Skilton (14) kreu vetëvrasje më 7 maj të vitit të kaluar / Foto: Muchloved.com

Një patolog ligjor britanik ka fajësuar Shërbimin Kombëtar të Shëndetit Britanik (NHS) për vdekjen e një nxënëseje 14-vjeçare pasi ajo u gjet e varur në një park.

Ajo tha se Britania kishte dështuar dhe tradhtoi brezin e ri. Ajo zbuloi se neglizhenca e shërbimeve shëndetësore çoi në vdekjen tragjike të një studenti 14-vjeçar.

Penelope Schofield planifikon t'i shkruajë Ministrit të Shëndetësisë Sajid Javid pasi të konkludojë se Robin Skilton, 14 vjeç, kreu vetëvrasje sepse ishte e zhgënjyer me Departamentin e Shëndetit Mendor të Rinisë NHS. Ajo paralajmëroi se ekziston rreziku që adoleshentët e tjerë t'i nënshtroheshin sëmundjes së tyre mendore nëse nuk ndërmerren veprime urgjente.

Scofield arriti në përfundimin se NHS ishte fajtore për neglizhimin e 14-vjeçares Skilton sepse ai vazhdimisht refuzoi ta ndiqte penalisht atë edhe pse ajo kishte shprehur qartë qëllimin për vetëvrasje.

Skilton u largua nga shtëpia e saj më 7 maj të vitit të kaluar dhe u vetëvar në park. Para kësaj, ajo kishte një histori të gjatë të vetëdëmtimit dhe foli hapur se si mendonte për vetëvrasjen.

Pavarësisht situatës së vështirë, askush nuk ka folur seriozisht me 14-vjeçaren, nuk është ekzaminuar nga psikiatri i fëmijëve dhe as nuk ka shkuar në një vlerësim të problemeve të shëndetit mendor.

NHS e dërgoi atë në shtëpi një muaj para vetëvrasjes së saj, megjithëse ishte në një listë me rrezik të lartë.

Babai i saj, Alan Skilton, drejtor i kompanisë së softuerit, u bëri thirrje vazhdimisht autoriteteve për ndihmë dhe tha se ishte i tronditur nga neglizhenca e NHS.

“Unë e kuptoj që kishte një situatë të vështirë me pandeminë, por NHS ende tregoi një nivel të pakënaqshëm të kujdesit për Robin. “Kam konstatuar se bëhet fjalë për neglizhencë të shërbimeve shëndetësore”, ka thënë Shofield, transmeton Daily Mail.

“Robin mori jetën e saj ndërsa po luftonte me problemet e saj mendore. Shërbimet e shëndetit mendor nuk e njohën shëndetin e saj mendor të përkeqësuar ose nuk i ofruan kujdesin që i duhej. “Për shkak të kësaj, vdekja e saj u shkaktua nga pakujdesia”.

“Besoj se nëse do të ishte ekzaminuar dhe trajtuar në kohë do të ishte ndier më mirë dhe nuk do të ishte vetëvrarë”, tha babai i 14-vjeçares.

Video e ditës