Androulakis: Nëse nuk do të isha anëtar i Parlamentit Evropian, nuk do të kishim ditur për metodat parashtetërore të qeverisë greke

Parlamenti grek në Athinë / Foto: EPA-EFE / CHRISTINA ZACHOPOULOU

Nëse nuk do të isha deputet në Parlamentin Europian, bashkë me mua dhe gjithë popullin grek, nuk do të kishim marrë vesh për metodat parashtetërore që përdor qeveria aktuale, thotë kreu i PASOK-KINAL. Nikos Androulakis dhe shton se partia e tij, por edhe pjesa më e madhe e botës demokratike në vend, po i tregojnë qeverisë "derën e daljes nga pushteti", njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Athina.

Androulakis komentoi se nëse nuk do të kishte qenë eurodeputet, nuk do të dihej që në shtator të vitit 2021, menjëherë pas shpalljes së kandidaturës së tij për president të PASOK, Shërbimi Informativ Kombëtar i Greqisë (EIP) filloi ta monitoronte dhe disa Ditë më vonë pati një përpjekje për të instaluar softuerin Predator në telefonin e tij celular.

Ai thekson se në “periudhën kritike për partinë demokratike” EIP-i ndiqej nga një parti e tërë, ish-kryeministra, deputetë dhe anëtarë të partisë, të cilët ishin në kontakt të rregullt me ​​të.

“Zoti Mitsotakis le t'i vendosim gjërat në rregull. Ti me EIP më ke ndjekur ilegalisht. Po zvarritni hetimin për “super armën” spiune Predator në Greqi, me të cilën u tentua të më hakohej dhe viktimë ishte gazetari Thanasis Koukakis. Deri më tani, kompania që dyshohet se është e lidhur me këtë nuk është verifikuar. Ju shmangni adresimin e rastësisë djallëzore që disa ditë pas fillimit të gjurmimit të EIP-it, u bë edhe sulmi kundër meje me Predatorin. Ju shmangni shpalljen publike të arsyes serioze që më bëri ‘rrezik kombëtar’ në atë periudhë specifike”, thotë Androulakis dhe pyet nëse kjo është “një rastësi satanike apo një plan gjithëpërfshirës për shfarosjen politike?”,

Për qëndrimin e zëdhënësit të qeverisë Janis Ikonomou se Androulakis refuzon të informohet, kreu i PASOK-KINAL sqaron se nuk do të hyjë në diskutim me gojë, nuk do të “legjitimojë praktikat e paligjshme të qeverisë duke marrë pjesë në një proces jashtëinstitucional” dhe se nuk i beson ministrave, dhe kërkon që e gjithë dosja të dorëzohet në Komisionin për Institucionet dhe Transparencën në Parlamentin grek.

Video e ditës